4 ok, amiért érdemes mindig citromfüvet tartani otthon

A citromfű az egyik legértékesebb gyógynövényünk, amelynek jótékony hatásait nem csak felnőttek, hanem kicsik is élvezhetik, éppen emiatt érdemes mindig tartani belőle otthon legalább filteres formában, de a legjobb az, ha általunk szedett és szárított változatot tudunk alkalmazni a maximális hatás érdekében. Hogy miért is fontos mindez? Az alábbiakban felsoroljuk a négy legfontosabb okot!

1. Természetes nyugtató

A citromfű az egyik legjobb természetes nyugtatószer, ami ezen felül segít az álmatlanság leküzdésében és a stresszes mindennapok elkerülésében is.

Mivel a legtöbbünk rohanó életformát él, idegrendszerünk könnyedén sérül, és mivel a citromfű nyugtatja, erősíti az idegeket, teájával könnyedén megóvhatjuk magunkat a mindennapi megpróbáltatásoktól.

2. Fogyaszt

A citromfű képes elősegíteni az emésztőrendszer munkáját, aminek köszönhetően emésztésünk és anyagcserénk felgyorsul, vagyis fogyókúra és méregtelenítés esetén is kitűnően alkalmazható. Ezen felül nagyon jó izzasztó, illetve epe- és vízhajtó hatással is rendelkezik, amelyek képesek elősegíteni a fenti hatást.

3. Frissítő

A citromfű nem csak nyugtatásra, hanem frissítésre is alkalmazható, ehhez azonban fontos, hogy betartsunk bizonyos alapszabályokat. A citromfű ugyanis rövid áztatással nyugtató hatást fejt ki, de minél tovább áztatjuk teafüvét, annál több olyan alapanyag szabadul fel belőle, amelyek a szervezet felfrissítését segítik elő, amit főként szellemi szinten képes előidézni a gyógynövény.

4. Külsőleg is alkalmazható

A citromfű kiválóan alkalmazható külsőleg is bizonyos problémákra, így illóolajként vagy krémként például nagyszerű ajak-herpesz vagy ízületi fájdalmak kezelésére, de két friss citromfű levelének összedörzsölése a meghűlés panaszait is képes enyhíteni.
i