Az egészséges haj titka

Melyik nő ne álmodna hosszú, egészséges, ragyogóan fényes fürtökről? Sajnos azonban, nem mindenki számára adatik meg a hatalmas és szép hajkorona. Nagyon sok nő szenved a fakó, töredező, szürkés árnyalatú hajtól, ezért a legtöbben úgy döntenek, hogy inkább rövid hajjal élik az életüket. Ennek azonban nem kellene feltétlenül így lennie, hiszen, ha odafigyelsz a hajad megfelelő ápolására, akár neked is lehet lenyűgözően szép hajkoronád. Lássuk, mit kell tenned annak érdekében, hogy szép és egészséges legyen a hajad! Először is, nagyon fontos megbékélned azzal, ha genetikai okokból nem túl dús a hajkoronád. Nem minden ember rendelkezik ugyanis vastag, erős és dús hajjal.

Nagyon sok olyan nő van, akit vékonyszálú hajjal áldott meg a sors és sajnos ez ellen nem sokat lehet tenni. Ezt el kell fogadni, hiszen a hajhagymák számát senki sem tudja befolyásolni. Azonban, még vékony szálú haj esetén is van esélyed arra, hogy optikailag dúsítsd, és igazán egészségessé tedd a hajadat. Nagyon fontos, hogy hajmosás közben sohase öblíts forró vízzel.

A forró víz kifejezetten roncsoló hatással bír, így inkább langyos vízzel mosd le a sampont. Használj mindig ápoló, hidratáló balzsamot és pakolást is, így elkerülheted a hajad kiszáradását, és töredezését is, illetve a hajmosás utáni fésülködés is sokkal könnyebb lesz a megfelelő ápolószerek használata után. Fontos, hogy hajszárítás közben a hajszárítót sose tartsd nagyon közel a hajadhoz, mert a hajszálaid roncsolódhatnak, túlságosan kiszáradhatnak miatta.

A hajvasalást, vagy göndörítést se vidd túlzásba, és használj hozzá megfelelő ápoló és hővédő szereket is. A külső ápolás mellett azonban, nem árt belsőleg is felturbóznia hajhagymáidat. Ennek érdekében szedj rendszeresen vitaminokat, amelyekben van E-, és A-vitamin is. Ezek az úgynevezett „szépségvitaminok” közé tartoznak, ugyanis nélkülözhetetlenek az egészséges és szép bőr, haj és köröm meglétéhez.

Vannak kifejezetten szépségvitamin készítmények is, de szedhetsz akár komplex összetételű multivitamint is, amely minden fontos ásványi anyagot, vitamint és nyomelemet tartalmaz, amire a szervezetednek szüksége van. A vitaminfogyasztás mellett nagyon fontos odafigyelned arra is, hogy elegendő folyadékot fogyassz. Amennyiben nem iszol elegendő vizet, úgy a szervezeted dehidratálttá válik, ez pedig a hajadon is meglátszik.

A haj szürkévé, fakóvá, fénytelenné válik, súlyos esetben pedig kiszárad és töredezni kezd. Ezért, nem elegendő csupán külsőleg ápolni a hajadat, hanem belsőleg is tenned kell azért, hogy szép és egészséges hajkoronád lehessen!
i