Az egészségtelen életmód látványos eredményei

Sok magyarázat van arra, hogy miért híztál meg, miért problémás az egészséged, miért nem tudsz változtatni. Olvasd el milyen látványos eredményei vannak a sok álmagyarázatnak! „Egész nap hajtok, megérdemlem, hogy megnézzem a kedvenc sorozatomat!”
Azt most hagyjuk, hogy a szappanoperák, a bambulásra késztető sorozatok mennyire nem táplálják a szellemedet, de a délutáni tespedésnek köszönhetően egyre nagyobb lesz a hájréteged, erőtlenek az izmaid, lustulsz, punnyadsz. A távirányító nyomkodása nem minősül rendszeres edzésnek. Ugyanez vonatkozik a netezésre is. Gusztusos az, hogy rezeg a hasadon a háj?

„Nincs időm főzőcskézni, ezért rendelem a pizzát, kólát!”
A pizza – ha valóban úgy készül, mint az igazi pizza – részese lehet a változatos étrendnek. Vannak családok, akik hetente egy napot valamilyen kultúrának szánják, így náluk vannak olasz napok is. Ez még nem gond. A gond ott van, ha szinte állandóan pizzát eszel, melyet telefonon rendelve házhoz szállítanak neked.

Ezek a pizzák ugyanis messze nem olyanok, mint amilyet a vérbeli olaszok esznek: inkább tésztás – fehér lisztből készült tésztából – kevés feltéttel, még kevesebb sajttal. Ha naponta eszed a műkajákat, akkor ne csodálkozz azon, hogy terebélyesedik a hátsód, vastagszik a combod, vitaminhiányos leszel az egysíkú étrendtől. Nincs is szebb látvány egy fodros combnál!

„Sokat dolgozom, nincs időm naponta edzeni!”
Az egészséges életmód nem is kívánja meg tőled azt, hogy erődön felül teljesítsd az edzéseket, bár azt megkívánja, hogy naponta fél órát mozogj – ha mást nem, de legalább fél órát sétálj. A napi fél óra olyan kevés, hogy azt mindenki meg tudja oldani.

Fontos, hogy a napi testmozgást megold, főleg, ha ülőmunkát végzel: egyrészt átmozgatod az izmaidat, másrészt a bevitt, felesleges kalóriát csak aktívabb mozgással lehet ledolgozni. Ha erre nem figyelsz, akkor ne csodálkozz, hogy zsírbetétes leszel – ezt éred el, ha nem iktatod be a napi rendszeres, aktív mozgást.

Magyarázat mindig mindenre van, főleg, ha az akarat sincs meg benned. A túlzsírosodásnak pedig az egészséged látja kárát: vérnyomás problémák, mozgásszervi problémák, fájdalmak, fájdalomcsillapítók tömkelege – ez jobb Neked?
i