“Futópad Eladó” - Mire Figyelj Futópad Vásárlásánál

A futópadok kimagaslóan hasznos eszközök a kardio edzések terén. A futás az egyik legjobb aerob gyakorlat, éppen ezért örvend olyan nagy népszerűségnek a futópad, mellyel otthonunkban is lehetőség nyílik a parkban vagy futópályán végzett edzésre.

A futópad vásárlásakor van néhány apróság, amire nem árt odafigyelni. Cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget.

Használt, vagy új, eladó futópad

”Futópad eladó” címszó alatt nagyon eltérő találatokat kapunk: különböző márka, felszereltség és persze ár.  Az újonnan vásárolt futópadok esetében is az olcsóbb, néhány tízezres árkategóriától kezdve egészen a professzionális, több százezer forintot meghaladó futópadokig meg lehet találni mindent. 

A használt termékek, az internetes apróhirdetéses oldalak ajánlatai között is nagy eltérések vannak. A márkás futópadok, ha jó állapotban vannak, használtan is többe kerülnek, mint egyszerűbb, no name társaik. A "futópad eladó" szavakra rákeresve számtalan hirdetést találhatunk jobb, kevésbé jó, használt, alig használt termékekről.

Mire figyeljünk futópad vásárlásakor?

Érdemes nagyon átnézni, hogy valóban tökéletesen működik-e és minden funkciója rendben van-e. Az olcsóbb, nem márkás gépeknél is fontos átnézni őket, viszont az a tapasztalat, hogy a jobbakat nem adják olyan olcsón. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy már nem működik a legjobban, ha a futópad eladó.

Az ok lehet például:

  • költözés,
  • helyhiány,
  • másféle mozgásformára való áttérés.

Több körülmény is meghúzódhat a háttérben, melynek eredménye az, hogy valaki meg akar szabadulni aktuális futópadjától, vagy éppen egy újabb futópad modellre cserélné azt, ami nekünk éppen meg fog felelni egy kis otthoni edzéshez. 

Mielőtt elmennénk egy sporteszközöket árusító üzletbe vagy az interneten néznénk vadi új darabokat, érdemes böngészni az apróhirdetések között, hiszen nagyon jól járhatunk, ha valaki épp most árulja az alig használt, márkás futópadját, ráadásul olcsón. 

  • Érdemes rá azonnal lecsapni, de személyes találkozó nélkül, melynek során átvizsgáljuk, kipróbáljuk az árut, nem szabad megvásárolni.
  • A leírás és a képek beszédesek ugyan, de az internetes vásárlás nem mindig az, aminek látszik.
  • Ráadásul ilyen esetekben nincs garancia, és ha jól megfogalmazott szöveggel látják el a hirdetést, még csak megvezetésnek sem lehet titulálni a dolgot, így veszítjük a pénzt, és futópadunk sincs.  

Az "olcsó húsnak híg a leve" elvet érdemes alapul venni ilyen esetekben is, ám nem szabad ezt feltétel nélkül elhinni, hiszen könnyen lehet, hogy egy jó futópad eladó olcsón, csak valamiért sürgős tőle megszabadulni, vagy a gazdája nem ért ahhoz, hogyan csináljon jó üzletet.

i