A csodatevő maracuja

Hazánkban a maracuja nem számít elterjedt gyümölcsnek, hiszen többnyire csak gyümölcslé vagy koktél alkotóelemeként fogyasztjuk. Ez nagy probléma, ugyanis a maracuja egy roppant egészséges gyümölcs, amelynek fogyasztása mindenki számára ajánlott. Lássuk, hogy mit is érdemes tudni erről a csodálatra méltó gyümölcsről, a maracujáról! A maracuja nem más, mint a golgotavirág termése. Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ennek köszönhetően rendszeres fogyasztása kiválóan erősíti az immunrendszert. Ősszel és télen kifejezetten jó szolgálatot tehet a maracuja evése, hiszen a megfázás és az influenza ellen is kiválóan véd a magas C-vitamin tartalmának köszönhetően.

A maracuja egy Dél- és Közép-Amerikában honos gyümölcs, amelyet főként Brazíliából, Peruból, vagy Ecuadorból szállítanak hozzánk, Magyarországra. A körte formájú, tojás méretű maracuja rendkívül édes és lédús, így a gyermekek is könnyen megszeretik az ízletes gyümölcsöt.

A maracuja bőséges C-vitamin tartalma mellett kiemelkedő A-, és B-vitamin tartalommalis rendelkezik, továbbá  igen sok vasat, káliumot és nűtriumot is tartalmaz. Magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően, még nagyobb segítséget nyújt a betegségek leküzdésében és megelőzésében.

Gondoltad volna, hogy a maracujában olyan enzimek is vannak, amelyek még a hörgők gyulladását is képesek enyhíteni?

Éppen ezért, az asztmában szenvedő gyermekek és felnőttek száméra kifejezetten ajánlott a maracuja fogyasztása. És ez még nem minden! A maracuja nem csak az asztmára gyakorol rendkívül jó hatást, hanem a magas vérnyomásra és a görcsökre is. Diétába is kiválóan beilleszthető gyümölcsnek számít, hiszen mind a zsír-, mind a kalóriatartalma igen alacsony. Fogyáshoz, vagy testsúlymegőrzéshez tehát, bátran fogyaszthatsz maracuját, vagy maracujából készített turmixot, gyümölcslevet.

A maracuja valóságos csodaszernek számít, ugyanis tumorgátló hatása is ismeretes. A maracujában lévő hatóanyagok ugyanis, képesek csökkenteni azoknak az enzimeknek a hatását, amelyek a rákos sejtek szaporodásáért felelősek. Daganatos betegségek esetén tehát, kifejezetten ajánlott maracujából készített kivonatot alkalmazni.

A maracuja segítségével akár az áttétek kialakulása is megelőzhető, ezért nagyobb figyelmet érdemelne, ez a hazánkban kevésbé ismert és fogyasztott gyümölcsféle. Te szoktál enni maracuját?
i