A csodatevő séta

Bár a tavaszi időjárás néha csalóka, mégsem érdemes bezárkózva ülni a lakásban, félve a megfázástól. A tavaszi megfázás legjobb ellenszere ugyanis a réteges öltözködés, valamint a gyakori friss levegőn való tartózkodás. Legyen szó kisgyermekről, csecsemőről, vagy akár felnőttről, egyaránt igaz az, hogy a friss levegő jót tesz a szervezetnek és az egészségi állapotnak. A csecsemőket akár a hátunkra vagy a hasunkra kötve is hordozhatjuk, így a gyermeknek a testünk közelségéről sem kell lemondania a séta idejére sem. A séta csodát tesz a testtel, a lélekkel és az egészségünkkel is. Naponta, már akár húsz, harmincpercnyi sétával is igen sokat tehetünk annak érdekében, hogy az egészségi állapotunk javuljon.

Az immunrendszer megerősödik a friss levegőn való gyaloglástól, valamint a kedvünk is sokkal jobb lehet a rendszeres testmozgás hatására. A séta emellett, a felesleges kilóktól is segít megszabadulni, így szülés után még inkább javallott a kisbabával gyakran sétálgatni, hiszen a terhesség alatt felszedett kilókat már néhány hét alatt le lehet adni általa. Szülés után a megerőltető testmozgás egyébként sem javallott, ezért a kemény edzőtermi munkát még jobb, ha halogatod egy darabig.

Az egészségről és a mozgásról azonban nem kell lemondanod, ha rendszeresen eljársz sétálni. A friss levegő a tejtermelésre is jó hatással van, így a szoptatást sem befolyásolja hátrányosan a tavaszi séta. A nagyobbacska gyermekek is kifejezetten élvezik majd azt, ha minden nap a szabadban sétálhatnak. Amennyiben az idő engedi, úgy akár az óvodába, vagy az iskolába is érdemes lehet gyalog járni, hiszen a gyermek immunrendszere is erőnléte is javulhat a rendszeres testmozgás hatására.

A gyermekek emellett, a rendszeres reggeli séta eredményeként akár az iskolában is jobban teljesíthetnek, hiszen a testmozgás javítja az agy tevékenységét is. A babakocsis séta is igen kedvező hatással lehet a gyermekekre és a felnőttekre is, így amikor csak tehetjük, induljunk el sétálni a babával. E kellemes program megnyugtatja a babát, míg az édesanyát feltölti testileg és érzelmileg egyaránt.

Amíg a baba alszik, pihen, addig az anyuka ellazul, élvezheti a csendet és a nyugalmat, ami lássuk be, igen fontos dolog. Sétáljunk hát, amikor csak tehetjük, hogy egészségesebbé, fittebbé, karcsúbbá, kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá válhassunk! Te szoktál sétálni minden nap?
i