A fogyás beindítása guarana segítségével

Napjainkban top témák a fogyókúrás szerek, az egészségmegőrző növények és a súlyvesztést elősegítő receptek. Nem mondunk nagy újdonságot azzal, hogy ezek között nagyon sok félrevezető információ, rengeteg tévhit van - sőt, könnyen találhatsz néhány kimondottan káros szert és megoldást is.

Úgyhogy elő a józan ésszel és mérlegeljünk, mielőtt belefogunk egy újabb csodaszer használatába! Ha valami azt ígéri, hogy nulla mozgás és egész napos nassolás mellett átváltoztat minket, akkor az vagy egy varázsló, vagy átverés. Ez egy hatalmas téma, amiről órákat lehetne beszélni, de haladjunk szép sorjában. Ha a célod a fogyás beindítása, akkor itt egy olyan praktika, ami okosan használva valóban hatékony és nem káros az egészségedre: ez a guarana.

Fogyás
Kép forrása: Pixabay.com

Egy gyógynövény: a guarana


A guarana egy Dél-Amerikában őshonos gyógynövény, ahol a bennszülött lakosság már nagyon régóta használja különböző gyógyító és egészségmegőrző célokra. A növény fő előnye, hogy a koffeintartalma nagyon magas, 2,5% és 8% között mozog. Elsősorban ezért lett népszerű, hiszen élénkít, segíti a koncentrációt és szellemileg frissen tart.

Manapság is számos gyógynövénykészítményben előfordul, mert a szellemi és fizikai teljesítőképesség-javító hatásán kívül az általános testi gyengeség, az enyhe hasmenés javítására is alkalmazható. Ezen felül pedig érthetően népszerű a fogyókúrázók körében: jól jön ez a nagy adag koffein a fogyás beindítása során is.

Mit csinál pontosan a szervezettel a guarana?


Világos, hogy a koffeinszármazékok adják a fiziológiás szempontból előnyös hatásait. Tehát a fogyókúrában közvetett szerepe van: önmagában nem fog lefogyasztani. De megadja azt a kezdő lökést, amivel a szervezeted működése hatékonyabbá válik! Eleve többet fogsz mozogni, többet edzel, és ezáltal több energiát is fogsz elhasználni. A guarana fokozza a szívösszehúzódás erejét is, vízhajtó hatású, serkenti a zsír és a cukor lebontását. Alapvetően felgyorsítja az emésztést és az egész anyagcserét.

Ezen hatások miatt lehet a guarana hatékony megoldás a fogyásod beindítására és a testzsírszázalék-csökkentésre, ha odafigyelsz a folyadékbevitelre, megfelelő az étrended és az edzéseid előtt kiegészítőként használod. Ahogy írtuk fentebb: nem csodaszer, segítség.

Mire kell figyelni a guarana szedésekor?


A növénynek nincsenek káros hatásai, de nagy mennyiségben, 100 mg-ot meghaladó mennyiségben fogyasztva kellemetlen mellékhatásokat figyelhetünk meg. Érdemes megnézni, hogy egy-egy készítmény pontosan mennyi hatóanyagot tartalmaz. A túlzásba vitt guarana hátránya ugyanabból adódik, mint az előnye: a koffeinből!

A túl sok guarana kellemetlenül szapora szívverést, gyomorfájást, hányingert, fejfájást is okozhat, de a nagy mennyiségű koffein kihathat az idegrendszerünkre is, ami álmatlansággal, idegfeszültséggel, remegéssel járhat. Terhes nők számára egyáltalán nem ajánlott, mivel a túladagolása akár spontán vetéléshez vagy koraszüléshez vezethet.

Gyakorlati tanácsok a fogyás beindításához


A hatékony adagolás a következő lesz: edzés előtti bevitel, mindenképpen 100 mg-nál kisebb mennyiségben. Ha guaranát fogyasztunk, az átlagos napi folyadékszükséglet megnő, akkor is, ha épp nem edzettünk. Amennyiben sportolunk is, akkor az edzés típusától, hosszától, intenzitásától függően tovább kell növelni a napi folyadék adagot.

Most már ismered a guaranát: tudod az előnyei és a kockázatait, a helyes alkalmazás módját és azt, hogy hogyan segítheted vele a fogyásodat. Tartsd be az ajánlott mennyiséget, kapj fel egy palack vizet és irány mozogni, hadd égjenek azok a kalóriák!

i