A hátfájás megszüntethető!

A hát-, és derékfájás népbetegségnek tekinthető

A gravitációs keret segít a hát alsó izmainak a nyújtásában, a gerinccsigolyák tehermentesítésében. Fejjel Lógás gravitációs kereten lefelé lógva, testsúlyunk finom izomösszehúzódásra készteti hátunk izmait, amelyek így megnyúlnak, és csökkentik a porckorongokra nehezedő nyomást. A gravitációs kereten függeszkedés pihenteti az izmokat és serkenti a vérkeringést, ami csökkenti az izomfeszülést, ami a hátizom görcseinek egyik legfőbb okozója.

Saját testsúlyunkat használva, segít lazítani a megterhelő tevékenységek után, mint például az aerobic, testépítés (súlyemelés) vagy akár az irodai ülő munka, vagy vezetés. A gravitáció nem csak a hátfájás enyhítésén segít, és rugalmasabbá teszi a gerincet, hanem az agy oxigénellátását is javítja.

A gravitációs keret háttámlájának a  dőlésszöge tetszőlegesen állítható. A gyakorlat végzésének a hosszát és a negatív szög nagyságát tanácsos fokozatosan növelni. A gyakorlat végzéséhez ajánlatos másik személy segítségét igénybe venni. A gravitációs keret könnyen összeállítható, masszív váza garantálja a biztonságot a gyakorlat végzése alatt.
A hátizom erősítésével a fájdalmak nagy mértékben csökenthetőek, ezt megfelelő erősítő, nyújtó gyakorlatokkal, vagy Fitness labdával is elősegíthetjük.


Otthon is végezhető sportok hátfájósoknak:

hátfájás hőképFutás, kocogás

A futó mozgás fejleszti a keringési rendszert, megdolgoztatja a hát és a törzs izmait, erősíti a csontszerkezetet. A kocogás segítségével csökkenthetőek az ízületi megbetegedések kockázata.

Elliptikázás
Ez a modern mozgás kiválóan fejleszti a hát-, a láb- és a karizmokat, miközben növeli az állóképességet és a kitartást. Az elliptika harmonikus mozgása oldja a vállakban és a gerinc nyaki szakaszán az izommerevséget.

Szobakerékpározás
A rendszeres szobakerékpározás javítja a keringési rendszert és az állóképességet, megdolgoztatja a hát izmait. A biciklizés azért is jó, mert az ülés miatt nem éri nagy terhelés a gerincoszlopot.

Evezés
Az evezőgépen végzett edzés, ha elsajátítjuk a pontos mozgásfolyamatot, nemhogy a hátfájás kialakulását, hanem inkább annak megelőzését szolgálhatja. Emellett különösen hatékony módja a testedzésnek, mert minden fő izomcsoportot megdolgoztat.

A gravitációs keret külön, vagy más sportokkal együtt is alkalmazható hatékony sportszer.
Kínálatunkban a minőségi Kettler gravitációs keret találhatóak meg.

i