A hosszú élet titka nem titok többé!

Hosszú és egészséges életre vágysz? Nagy érdeklődéssel figyeled a tudományos híreket, hogy vajon mikor bukkan fel a hosszú élet titkának megoldása? Akkor van egy jó hírünk, mert a szakemberek végre rájöttek arra, hogy hogyan élhet az ember hosszú és egészséges életet! Annak érdekében, hogy megfejthessék a hosszú élet titkát, először is azt kellett meghatározniuk a szakembereknek, hogy vajon mi is okoz korai halálozást. A korai halálozásért felelős lehet elsősorban a magas testtömeg index, valamint a mozgáshiány is. Megdöbbentő volt azonban az a felfedezés, hogy a mozgáshiány miatt kialakuló halálozási arány közel kétszer akkora volt, mint a magas testtömeg index által létrejött halálozási ráta.

Az európai emberek közül, évente közel 676ezer személy halálozik el a mozgáshiány következtében kialakuló betegségek miatt. Az elhízás ezzel szemben, 337 ezer európai ember korai halálát okozza, ami szintén igen nagy szám, ám mégis jelentősen kevesebb, mint a mozgáshiány következtében kialakuló halálesetek száma.

A mozgáshiány többek között olyan betegségek okozója lehet, mint a cukorbetegség vagy a prosztatarák, továbbá a kardiovaszkuláris megbetegedések jelentős részéért is az inaktivitás tehető felelőssé. Az inaktivitás tehát megbetegít, vagyis az élethossz jelentősen lecsökken.

Ennek alapján, már bátran ki lehet jelenteni azt, hogy a rendszeres testmozgással, vagyis az inaktivitás elkerülésével hatékonyan meg lehet hosszabbítani az életet. Rendszeres sport, egészséges táplálékok fogyasztása és az egészséges testtömeg index fenntartása által a korai halálozás teljes mértékben megszűntethető lehet!

A prosztatarák megelőzésében például, a magas intenzitással végzett sporttevékenység áldásos hatású lehet, míg a vastagbélrák kialakulásának lehetősége akár 40 százalékkal is csökkenthető abban az esetben, ha fizikailag aktívak vagyunk! A cukorbetegség elleni harcban nagy segítséget nyújthat a rendszeres, közepes, vagy nagy intenzitással végezett testmozgás.

Szinte hihetetlen, de a sport segítségével akár 30 százalékkal is csökkenthető a diabétesz kialakulásának az esélye! Te odafigyelsz arra, hogy rendszeresen sportolj? Milyen intenzitású sporttevékenységet űzöl?
i