A legegészségesebb gyümölcsök

A hideg, zord télre nem árt időben felkészülni, ezért már most, ősszel ajánlott feltölteni a test vitaminraktárait. Ennek érdekében, a legokosabb dolog, amit csak megtehetsz az, hogy rengeteg ősszel beérő gyümölcsöt kezdesz el fogyasztani. Ezek a gyümölcsök ugyanis, telis tele vannak rostokkal, vitaminokkal, fontos ásványi anyagokkal, amelyek nagyban hozzájárulhatnak az általános egészségi állapotod javulásához, valamint fenntartásához. Mindemellett, egy színes, lédús gyümölcs látványa a szürke, sötét, borongós őszi, téli napokon a léleknek és a hangulatodnak is jót tesz, ezért rendszeresen gondoskodj arról, hogy az otthonodban vagy a munkahelyeden midig legyen valamiféle gyümölcs szem elé téve, amelyet aztán el is fogyaszthatsz tízórai vagy uzsonna gyanánt.

Lássuk, melyek azok az őszre beérő gyümölcsök, amelyeket érdemes rendszeresen fogyasztanod az őszi hónapok alatt. A legklasszikusabb gyümölcsnek tekinthetjük az őszi és a téli hónapok ideje alatt a mandarint. A mandarin szerencsére sokáig eláll, így érdemes belőle nagyobb mennyiséget is megvásárolni. A mandarint egyébként akár konzerv vagy befőtt formájában akár el is lehet tenni, így aztán egész éven át fogyaszthatod majd az ízletes és egészséges gyümölcsöt.

A mandarin telis tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal, így az immunrendszert kiválóan tudja erősíteni. Jelentős C-vitamin tartalmának köszönhetően védelmet nyújt a vírusok és a baktériumok őszi „támadása” ellen. Érdemes tudni a mandarinnal kapcsolatban, hogy a benne lévő illóolajok jó hatással vannak a koncentrálóképességre, ezért a szellemi munkát végzők számára kifejezetten ajánlott a mandarin rendszeres fogyasztása.

A mandarin mellett, az ősz és a tél legkedveltebb és legelterjedtebb gyümölcsének tekinthetjük az almát is. Az alma olcsó, könnyen tárolható, hosszú ideig eltartható és természetesen nagyon egészséges is. Rengeteg vitamint, rostot, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amelyek együttes hatása által remekül védenek a betegségek ellen.

Igen magas antioxidáns tartalmának köszönhetően számos jótékony hatást képes gyakorolni a szervezetre az alma rendszeres fogyasztása.

Az almát fogyaszthatod sülve, főzve levesként, sütemény töltelékként, vagy nyersen gyümölcssalátaként, illetve önmagában, ízletes csemegeként. Te milyen gyümölcsökkel töltöd fel a szervezeted vitaminokkal?
i