A mozgás segít elűzni a csoki utáni vágyakozást is

A mozgás jótékony hatásait napestig lehetne sorolni, azonban úgy tűnik, hogy a folyamatosan készülő kutatások újabb és újabb pozitív hatásait fedezik fel a rendszeres testmozgásnak. Az Innsbrucki Egyetem munkatársainak például nemrégiben sikerült bebizonyítaniuk, hogy még a csoki utáni vágyakozást is sikerül csökkenteni abban az esetben, ha elmegyünk mozogni egy kicsit. Noha olyan, hogy csoki-függőség, vagy csoki utáni vágyakozás, az orvosi praxisban nem létezik, nem konkrét probléma, azonban mindenki megtapasztalta már a saját bőrén, hogy bizonyos időszakokban csillapíthatatlan vágyat érez a csokoládéfogyasztás iránt.

A szakértők úgy vélik, hogy a „probléma” inkább a nőket érinti jobban, az önbevallásos alapon készült statisztikák alapján ugyanis a nők 97 százaléka rendszeresen ellenállhatatlan vágyat érez a csokoládé iránt, de érdekesség, hogy a férfiaknak a 67 százaléka is gyakran érzékel hasonlót.

Noha mindez alapesetben még nem probléma, de hosszan fennálló, kóros csoki-fogyasztók számára az elhízás egyik legnagyobb kockázatát is jelentheti a nagyobb mértékű édességfogyasztás, aminek az említett egyetem kutatói most megtalálták a hatékony ellenszerét, méghozzá a mozgás képében.

Az intézmény szakértői ugyanis kísérletek sorozatán át bebizonyították, hogy amennyiben valaki ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy csokoládét egyen, nincs más dolga, mint elmenni sétálni egy 15 percre, ami nem csak a vágyat csökkenti, hanem az egészségnek is jót tesz.

A szakértők közel 50 túlsúlytól szenvedő embert vizsgáltak meg mindehhez, amelyek során kiderült, hogy a futógépen sétálgató emberek kisebb vágyat éreztek a csoki-fogyasztásra, mint azok, akik ugyanabban az időtartamban nem csináltak mást, csak heverésztek.
i