A sikeres diéta a szemed miatt sikeres!

Méghozzá azért, mert az evés nem csak szájon keresztül történik: közrejátszik a szem, az orr és a kéz is. Ha a szemednek, orrodnak, kezednek tetszik az étel, akkor ízlik a szervezetednek is!
Egy gusztustalanul tálalt egyszerű pörköltre fújjolsz, de ha ez a pörkölt csinosan van tálalva, akkor repetáznál is belőle.

Érdekes megfigyeléseket tettek amerikai kutatók: a vizsgálatban részt vevő személyeknek pizzás képeket mutattak, majd egy egyszerű tésztás ételt tettek elébük. Szinte valamennyi résztvevő elfogyasztotta a teljesen egyszerű ételt, mert éhesnek érezte magát úgy, hogy úgy érkeztek a vizsgálatra, hogy nem voltak éhesek.

A kutatók ebből arra következtettek, hogy a szemnek van a legfontosabb szerepe az étkezések során, az ételek megítélésében, így a testsúly csökkenést is elsősorban a szemen keresztül kell elérni.

Egy kisebb adag ételt egy kisebb méretű tányéron tálalva elegendő mennyiségnek tűnik: ergo, kevesebbel fogsz jóllakni, mint előtte bármikor.

Ha egy egyszerű étel tálalásakor odafigyelsz a díszítésre, akkor pusztán a látványtól is jóllakhatsz, így az egyszerű, kalóriaszegény étel is laktatóvá válik.

Apró trükkök, melyekkel jóllaksz éhségérzet nélkül: és ezt a szemednek köszönheted!
i