A sport pozitív hatásai

Köztudott, hogy a sport rendkívül jó hatást képes gyakorolni az általános egészségi állapotra, valamint a testen lévő fölösleges zsírpárnák eltávolításában is kiemelt szerepe van a rendszeres testmozgásnak. De vajon tudod-e pontosan azt, hogy milyen jótékony hatásai vannak a sportnak? Lássuk, mit okoz a rendszeres sport a testedben! A sport roppant erőssé teszi az izmaidat, és hihetetlenül karcsú és szép vonalakat eredményez, ha rendszeresen szakítasz időt a sportolásra. A látványos eredmények elérése érdekében, hetente legalább három, négy alkalommal végezz testmozgást.

Az egészséges életmód nélkülözhetetlen részét képezi a sport, hiszen segítségével meg lehet előzni akár a cukorbetegség vagy az érrendszeri panaszok kialakulását is. A rendszeres sport hozzásegít téged a testi és a szellemi frissességed megőrzéséhez is, ezért fontos, hogy ne csak fiatal korban, hanem életünk során hosszú, hosszú éveken át ne hagyjuk abba a sportolást. Idősebb korban azonban már ügyelni kell arra, hogy ízületkímélő sportokat végezzünk.

Az úszás például egy olyan sport, amely minden korosztály számára tökéletes választásnak bizonyul. A testi frissesség megőrzése szempontjából érdemes megemlítenünk a szív és a keringési rendszer egészségének megőrzését, hiszen az életkor előre haladtával egyre többen szenvednek szív- és érrendszeri problémáktól. A sporttal ezen betegségek nagy része megelőzhető.

Az életkor előre haladtával a szellemi frissesség is csökkenhet, így igen sokan szenvednek az emlékezőképesség hanyagságától. A sport, ezzel szemben is tökéletes védelmet nyújthat.

A magas vérnyomás természetes ellenszereként is tekinthetünk a sportra, hiszen a rendszeres testmozgással meg lehet előzni a probléma kialakulását. Lehetőség szerint a sportot érdemes a szabad levegőn végezni, hiszen odakint, az oxigénben bővelkedő levegőtől még áldásosabbá válik a sport hatása.


Fontos megjegyezni azt, hogy idősebb korban, ahogyan fiatalabb korban is, a mozgáshiány sokkal több problémát okozhat, mint a rendszeres testmozgás.

Az elhízás, a mozgáshiányból fakadó ízületi és izomfájdalmak, a hátfájás, a derékfájás, a szellemi frissesség elvesztése nagyon kellemetlen teher lehet, amit senkinek sem lenne muszáj viselnie.

Te sportolsz rendszeresen?
i