A stressz az egészséged gyilkosa!

Kikerülhetetlen, feldolgozhatatlan méreg a stressz, mely árt az egészségednek, az életednek, a kapcsolataidnak! A buddhista vallás szerint a belső béke belőled fakad, és csak ezzel lehet lefegyverezni a csendes gyilkost! A nyugati kultúrában is egyre többen látják be ennek igazát, egyre többen keresik azt az utat, mely a belső béke megtalálásához vezet, de a többség számára ez valóban „kínai”. Nem tudja, mit kezdjen a stresszel, mit tehetne ellene, egyáltalán hogyan kerülje el azt!

A stressz ellen a legjobb fegyver – a nyugati kultúrában is – a minőségi pihenés. Persze, a mai rohanó világunkban ezt egyre nehezebb megoldani, de törekedni kell arra, hogy szervezeted pihenhessen. Este időben feküdj le, aludd ki magad – ez az első lehetőség, amit rendszeresen megoldhatsz, hiszen aludnia mindenkinek kell.

Egy másik szemlélet szerint a stressz elleni legjobb fegyver a pozitív életszemlélet: lásd meg mindenben a jót. Van egy szólás is: minden okkal történik. Tehát ha lekésed a buszt, akkor több lehetőséged is van a pozitív meglátásra: vagy megvárod a következőt – még akkor is, ha ezzel elkésel a munkahelyedről; vagy elindulsz gyalog, hiszen egy kis testmozgás senkinek sem árthat – lehet, hogy gyalog hamarabb beérsz, mint a busszal, ami a közlekedési dugóban elakadva araszol a közlekedési forgatagban. Ha elkéstél a munkahelyedről, akkor sem kell idegeskedned – legközelebb indulj el hamarabb és ez váljon szokásoddá.

A stressz ellen gyógyszer nincs – szerencsére, hiszen így is nagyon sok gyógyszert fogyaszt a magyar ember. Helyette inkább alkalmazd bármelyik lélekből, mentális állapotra alapozó, bensődből fakadó védekezési módszert, szemléletet – sokkal többet tehetsz egészséged megőrzéséért!
i