Afrikában takarmány, máshol a sztárok kedvence

Az idei év nem szűkölködik az egészséges ételújdonságokban! A sztárok legújabb kedvence lett az Afrikából származó gabonaféle a teff. Etiópiából származik, ott az állatok takarmányozására használják, ennek ellenére Victoria Beckham vagy Gwyneth Paltrow az egészséges életmód jegyében saját étrendjébe is beillesztette.

Íze a mogyoróéhoz hasonló, ezért előszeretettel készítenek belőle köretet, vagy fogyasztják főételként magába, de alkalmas akár puding készítésére is. Kiválóan laktat, gluténmentes, így a speciális étrendekbe is beilleszthető.

„A gluténmentes élelmiszerek piaca megugrott az elmúlt években, de sok kereskedő a fehér rizs és a kukorica felé fordult, a búza helyettesítésére. Ügyfeleink azonban olyan gluténmentes alternatívákat kerestek, melyek sokkal táplálóbbak” – nyilatkozta a Daily Mailben Toby Watts, az egyik bioélelmiszereket árusító bolthálózat munkatársa.

Egyetlen hátránya van ennek az egészséges újdonságnak, méghozzá az ára. 40 deka teff közel 3000 forintba kerül, ami lássuk be, nem a mi pénztárcánkhoz igazodik. Bár a fanatikusok bizonyára kipróbálják majd! Kíváncsiak lennénk arra, valóban olyan finom, ahogy azt sejtetik?
i