Evezőgép - Evezőpad

Miért legyen a Te nappalidban is evezőgép?

Az evezés nagyszerű edzésforma, a teljes test edzésének híveit vonzó lehetőség, mely a kardioedzés állóképességnövelő erejét az erőedzés izomépítő hatékonyságával kombinálja. Az evezés szerelmesének csupán egyetlen fitneszgépre van szüksége ahhoz, hogy attraktív izomzatú testet építsen magának. Az evezőgép egyesíti magában mindazt a lehetőséget, amire egy esztétikus, funkcionális, mégis markáns, látványos izomzatot építő férfi vágyik, és most a Fittsport webáruházban 12-36 hónap garanciával, a Cofidis Magyarország áruhitel támogatásával – akár önrész nélkül, havi részletfizetéssel - ez be is szerezhető.

Milyen előnyökkel számolhatsz egy evezőgép birtokában?

Széles váll, domború mellkas, attraktív delta, szépen szeldelt fűrészizmok, lenyűgöző bicepsz-tricepsz kombó és persze a kockahas. Mindezek elérésében azonban az egészségtudatos étkezésnek legalább akkora szerep jut, mint egy stabil és minden igényt kielégítő evezőpadnak, ami természetesen a lábak, a fenék, a csípő edzésében is jelentős szerepet játszik.

 • Az ülő helyzetben végzett gyakorlat sokkal inkább kíméli a lábat és az alsó gerincoszlopot, mint a futás.
 • Kifejezetten javasolt az ülő munkát végzők számára, hiszen egyetlen edzéssel azokat a kritkus pontokat mozgatja át az evezőgép, melyek leginkább teher alatt állnak.
 • Az evezőgéppel elérhető tartásjavítás elengedhetetlenül fontos az statikus ülő munka közben előreeső vállöv, a nyaki gerinc, a trapézizom, valamint az előrebillenő alsó gerincszakasz és a medence egészséges státuszának visszaállításához.
 • Az, hogy mindeközben még kalóriát is égetünk, a bónusz, amivel a mozgásszegény életmód következtében felrakódott párnácskák tüntethetők el viszonylag rövid idő alatt.
 • Az evezőgép rugalmas edzéslehetőséget biztosít, hiszen a rövid, de intenzív hatásfokú edzések pulzusszámnövelő hatása korrekt kardiozást tesz lehetővé, így a napi rutint sem kell felborítani.
 • Az intenzitás változatatásának lehetősége az intervall edzések kivitelezéséhez segíti hozzá az evezőpad tulajdonosát, a masszív szerkezet pedig lehetővé teszi az evezőgép mellett végzett statikus/izometrikus, saját testsúlyos, vagy nyújtó jellegű gyakorlatok kivitelezését is.
 • Az evezőgép általában nem szélesebb, mint a felhasználó teste, ám a hossza miatt mindenképpen nagyobb helyre van szükség, ugyanakkor az otthonra tervezett modelleknél már kiemelt fontossággal bír a helytakarékosság.
 • Ezek az evezőpad modellek méretükhöz képest könnyűek, egyszerűen mozgathatók, akár az összecsukható verziók is elérhetők már.

Kontrollált edzés az evezőgép segítségével

Az elliptikus trénerhez hasonlóan az evezőgép is igénybeveszi a teljes testet. A sérülésektől mentes eredményekhez azonban szükséges az evezőgép használatának tökéletes elsajátítása.

 • Az egyszerűnek tűnő, ám összetett mozdulatsorok nagyobb fókuszt, az evezőtechnika lehető legpontosabb kivitelezését követelik.
 • Ezért olyanok számára ajánlott az evezőgép, akik képesek koncentrálni és fegyelmezni magukat, az ösztönösen felvett pozíció helyett az evezéshez szükséges pozíciót képesek az edzés teljes ideje alatt megtartani.
50 000 Ft feletti vásárlás
esetén a kiszállítás ingyenes
Szűrők
2 találat
Finnlo Aquon Evolution evezőgép

Finnlo Aquon Evolution evezőgép

FINNLO evezőgép, evezőpad

 • Teherbírás: 130 kg
 • Fékrendszer: Mágnes + légellenállás
 • Terhelésállítás: Motorvezérelt
 • Hajtásmód: Huzal
 • Garancia: 36 hónap
-60 000 Ft

kedvezmény
539 900 Ft
479 900 Ft
Előrendelhető
Ingyenes
kiszállítás
-11%
Finnlo Aquon Water Glide evezőgép

Finnlo Aquon Water Glide evezőgép

FINNLO evezőgép, evezőpad

 • Teherbírás: 150 kg
 • Fékrendszer: Víz-ellenállás
 • Terhelésállítás: 6 szinten
 • Hajtásmód: Huzal
 • Garancia: 36 hónap
-60 000 Ft

kedvezmény
574 900 Ft
514 900 Ft
Kosárba
Ingyenes
kiszállítás
Bemutatótermünkben
megtekinthető
-10%

A legnagyobb akciós evezőgép kínálat!

 

Evezőpadok kedvező áron a Fittsportnál. Legyen fitt velünk!

Evezőgép által edzett izomcsoportok
Evezőgép által
edzett izomcsoportok

Az edzőgépek területén az evezőpadok, evezőgépek az egyik legnépszerűbb termékcsoport. Otthoni használatával egyszerűen és rendkívül eredményesen sportolhatunk, szinte az összes izomcsoport megdolgoztatásával. A Fittsport webáruház a piacon található egyik legnagyobb evezőgép termékpalettával rendelkezik, folyamatos akciókkal, hogy mindenki megtalálja a számára ideális kondigépet.

 

Az evezőpad népszerűsége az izomzatra gyakorolt hatása miatt egyedülálló. Az evezőgép segítségével végzett testedzés az összes izomcsoportot megmozgatja, így jótékony hatással van a szívre és a keringési rendszerre. Használatával a gerincre gyakorolt nyomás megnő, azonban megfelelő testtartással a felmerülő problémák hatékonyan kezelhetőek. Gyakorlati alkalmazásával és megfelelő testtartással akár a már meglévő gerinc fájdalmak kezelésére is kiválóan alkalmas.

 

Az eredményes testedzés egyik kiváló eszköze az evezőpad, hiszen az összes fontosabb izomcsoportot megfelelően megdolgoztatja és bizonyos gerinc problémákra is hatékony megoldást kínál. Ezek az edzőgépek segítenek a megfelelő pulzusszám elérésében is, ami hatékony kalóriaégetéssel jár.

 

Hogyan működik az evezőgép?

A fitneszgép használata megnöveli testünk oxigénfelvevő kapacitását és megerősíti izomzatunkat, különösen a váll és a hát területén. Használata azonban abban az esetben nem javallott, ha térdízületi fájdalmakkal vagy nagy mennyiségű hasi túlsúllyal rendelkezünk.

Az evezőpadok mechanikai elvei megegyező módon működnek. Testtömegünket egy görgőkön guruló ülés tartja, amely a gyakorlat végzése közben előre-hátra siklik. Az evezőmozgás eléréséhez nagyfokú toló (lábizomzat) és húzó (felsőtest) munkára van szükség. A mozgássor teljes kifejtése egyenes gerinccel, derékból előre és hátrahajolva végzendő.

Az evezőgép használatához a testedzést lábunkkal indítjuk és térdünk nyújtásával toljuk magunkat hátra. A mozgás végpontján karjainkat behajlítva húzzuk magunkhoz a fogantyút. Ezt követően derékból felegyenesedünk és enyhén hátra dőlünk. Végezetül a húzó fázis után visszatérünk a kiinduló állapothoz, amely rövid pihenést biztosít számunkra. Az edzést a csapássebesség és az ellenállás változtatásával szabályozhatjuk.

 

Milyen evezőpad típust válasszak?

Evezőgép esetén a legfontosabb összehasonlítási szempontok, a meghajtás típusa, a  lendkerék tömege (kg), az edzőgép terhelésállításának módja (kézi, vagy szervomotoros), az evezőpad megengedett maximális teherbírása, az esetleges edzésprogramok, extra funkciók. Nézzük meg ezeket részletesebben.

 

Meghajtó rendszer: Kétféle evezőgép típust különböztetünk meg, a meghajtás szerint. A hidraulikus teleszkópokkal rendelkező evezőpadon a mozgás a csónakozáshoz hasonló íven történik. A modernebb huzalmeghajtásos edzőgépeken, a huzal végén elhelyezett kapaszkodót egyenes vonalon kell előre-hátra mozgatni.

 

Fékrendszer: Hidraulikus teleszkóp esetén az ellenállást a teleszkópon található tekerőgombbal változtathatjuk, általában 8-10 fokozatban. A huzalmeghajtásos evezőgépek fékrendszere mágnesfékes, légellenállású, vagy vízellenállású lehet. Mágnesfékes rendszer esetén a lendkerékhez közeledő-távolodó mágnes adja a fékező hatást. Mivel nincs súrlódás, nincs kopó alkatrész és zajterhelés sem. Lég- és vízellenállás esetén a terhelés széles határokon belül változtatható, ám ezek a kondigépek valamivel zajosabbak. A huzalmeghajtású evezőpadok általában 8-10 nehézségi szinttel rendelkeznek. A terhelést tekerőgombbal (manuális állítás), vagy nyomógombbal (szervomotoros állítás) tehetjük meg. Edzésprogrammal csak a szervomotoros evezőgépek rendelkeznek.

 

Edzőgép lendkerék tömege
A nagyobb tömegű lendkerékkel egyenletesebb és izületkímélőbb a mozgásfolyamat.

 

Maximális testsúly: Az egyik legfontosabb adat az evezőgép esetében. A maximális teherbírást nem szabad túllépni. Az evezőpad teherbírása a szerkezet erősségét is jelenti egyben.

 

Edzésprogramok: A fitneszgép edzésprogramjai között kalóriaégető programok, kondíció javító programok, versenyprogramok és célprogramok találhatók.

 

Pulzusvezérelt program: Ebben az esetben az evezőpad a beállított pulzusértékhez viszonyítva (például: 140 bpm) változtatja az ellenállását és diktálja a tempót. Így az edzés teljes ideje alatt a megfelelő pulzustartományban maradhat a szívverésünk.

 

Energiaellátás: Az edzőgép működéséhez szükséges energiát elemek, hálózati csatlakozás, vagy saját generátor szolgáltathatja. Hálózati csatlakozás esetén szükséges, hogy a kondigép közelében található legyen elektromos aljzat.

 

Evezőpad karbantartása: Az evezőpad csavarkötéseit bizonyos időközönként ellenőrizni kell. Hidraulikus rendszer esetén a teleszkópok cseréje idővel szükségessé válhat.

 

További fontos szempont még az evezőgép ár/érték aránya, valamint a garanciaidő hossza.

Gyártónként eltérő a garanciaidő hossza, de minimum 1 év. Bizonyos evezőpad gyártók esetében a garancia 2 év, illetve akár 3 év is lehet. Előfordul, hogy az edzőgép gyártója az elektronikára, a vázra külön garanciális feltételt biztosít, ami 5-10 év is lehet. A gyártó garanciális feltételei a GARANCIA menüpont alatt találhatóak meg. Vásárlás előtt mindenképpen olvassa el, hogy mi vonatkozik az Ön által kiválasztott termékre.

 

Még nem találta meg a keresett evezőgépet? A Fittsport hatalmas kínálatával és folyamatos akcióival segít ebben!

 

Több információra van szüksége az evezőpad gyártójáról?

Keresse meg weboldalunk felső menüsorában a GYÁRTÓK menüpontot, majd az oldalon válassza ki az Önt érdeklő gyártót.

 

Megrendelte az evezőgépet?

Leadott megrendelését követően 24 órán belül telefonon vagy e-mail-ben tájékoztatjuk a várható házhozszállítás napjáról.

Az evezőpadok kiszállítása az Magyarország egész területén díjmentes és dobozolt, eredeti állapotban történik.

A kiszállított edzőgép otthonában történő összeszerelésének költsége alapesetben 6 000 forint Budapesten és környékén. Távolabbi cím esetén a távolság függvényében ettől eltérő összeg, amelyről előzetesen értesítjük.

 

Evezőgép akció, ingyenes házhoz szállítással!

Amennyiben bővebb felvilágosításra van szüksége, keresse szakértő kollégáinkat.

Szűrők
Mehet
Árbeállítás
27 000 - 660 000 Ft
Felhasználás módja
Teherbírás
Hajtásmód
Garancia
i