Az egészséges élet titka, nem titok többé!

Bár már hosszú évszázadok óta kutatja az emberiség azt, hogy mitől lehetünk egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak, ám a hosszú élet titka még ma is talány a kutatók számára. Vagy mégsem? Lehetséges, hogy a válasz mindvégig itt volt a szemünk előtt, csupán az egyszerűsége miatt mindvégig elsiklottunk fölötte? A szakemberek egybehangzó véleménye szerint úgy fest a dolog, hogy a hosszú és egészséges élet titka sokkal kézenfekvőbb dolgokon alapul, mint azt korábban hittük volna. Szeretnél Te is hosszú életet élni? Akkor olvass tovább! Most eláruljuk, mit vélnek a szakemberek a hosszú élet titkának.

Számos kutatás irányult már korábban arra, hogy mi lehet az oka annak, hogy egyes vallási csoportok tagjai sokkal hosszabb életet tudnak élni, mint mások. Azt hitték valamilyen csodaszer, vagy eszköz áll a rendelkezésükre, ami meghosszabbítja az életüket ezeknek a személyeknek, ám amire rábukkantak az sokkal meglepőbb volt, holmi varázsszernél.

A megoldás ugyanis, csupán annyi, hogy ezekben a közösségekben, vallási csoportokban, a tagok között igen szoros kapcsolat alakult ki az évek során. A lelki élet, a szoros kapcsolatok, a társaság pedig, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az életünk hosszabb lehessen.

A kutatási eredmények azt mutatták, hogy a szoros kapcsolatban élő, lelki békét megtaláló emberek szervezetében jelentősen magasabb volt egy immunrendszer-fehérje szintje, mint azoknál az embereknél, akik nem tartoztak valamilyen, szoros kapcsolaton alapuló közösséghez.

A lelki béke fontosságára egy másik kutatási eredmény is rávilágított az évek során. Azok az emberek ugyanis, akik el tudják engedni a szívükben lévő haragot, sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek lehetnek. A hosszú és egészséges élet érdekében tehát, rettenetesen fontos az, hogy meg tudjunk bocsájtani másoknak, és magunknak egyaránt!

A harag elengedése által a szervezet feszültsége is csökkenhet, ami bizonyítottan áldásos hatásokkal járhat. Tudtad-e azt például, hogy a tartós stressz károkat tehet az egészségi állapotodban? Fejfájást, fülzúgást, vérnyomásproblémákat, szívbetegséget, cukorbetegséget, de akár daganatokat is okozhat a folytonos idegeskedés.

Ezért, törekedj arra, hogy a szívedben lévő haragot el tudd engedni. Így nem csak nyugodtabb, boldogabb és felszabadultabb lehetsz, hanem egészségesebb is. Az egészség pedig, a hosszú élet alapkövének számít!
i