4 tipp a hatékony edzéshez

Ha már edzésre adjuk a fejünket (Hajrá!), akkor érdemes azt a lehető leghatékonyabban művelni.
Akad néhány hasznos tipp, mellyel a becsületesen végzett munka még hatékonyabb lehet.
  • Terv készítése, folyamatos adminisztráció. Gondoljuk át, mit akarunk elérni, mennyi idő alatt. Persze ehhez tudni kell, mi az, ami reális. Irreális célok felállítása folyamatos kudarcélményhez vezet. A pontos tervet vizsgáljuk át és készüljünk fel a teljesítésére lélekben is. A folyamatos adminisztrációt érdemes a terv mellett vezetni, hogy össze lehessen vetni a kitűzött célt az elért eredményekkel. Így látszik a haladás mértéke és az, mit kell jobban csinálni, mi az, amit tökéletesen betartunk.

 

  • Tükör az edzéshez. A tükör azért fontos, mert sok olyan gyakorlat van, amit szabálytalanul végezve nem csupán kisebb eredményt érünk el, de károsítjuk izületeinket, gerincünket. Ha a javulás a cél, márpedig nyilván, akkor semmiképpen ne rontsunk magunkon! Egy keskenyebb álló tükör is megteszi, állítsuk be úgy, hogy a gyakorlatok közben lássuk magunkat, így korrigálni tudjuk az esetleges szabálytalanságokat.

 

  • Szellőztetés, megfelelő oxigénellátás. A friss levegő alapfeltétel a szellem és a test megfelelő működéséhez. A légzés anyagcsere, az edzés pedig az anyagcsere meggyorsítására való. Így fogyunk, így növesztünk izmot. Minden tevékenységünk az anyagcserére épül, így a legalapvetőbbet mindig a lehető legjobb minőségben kell végezni. Edzés közben több oxigént használunk, így fokozottan szükségünk van a friss levegőre. Arról nem is beszélve, hogy egy fülledt, szagos helyiségben nem sok kedvünk van levegő után kapkodni.

 

  • Szőlőcukor. Ha az edzés célja a fogyás, akkor előtte utána nem ajánlott enni. Na de, ha nincs energiánk, nem vagyunk képesek olyan teljesítményre, ami megfelelő kalóriaégetést biztosít. Edzés előtt egy szem szőlőcukor megadja a löketet. Hosszabb ideig tartó edzés közben is be lehet kapni egyet, de ezt sem kell túlzásba vinni, szorítkozzunk a minimumra, hiszen ha kap a szervezet energia utánpótlást, nem fog a zsírunkhoz nyúlni.
i