A 6 legjobb sport fogyni vágyók számára

A megfelelő testsúly elérése és megtartása nem csak azért lényeges, mert a magazinok címlapján és a televízióban vékony nőket látunk, és ennek az ideálnak kell megfelelni, hanem azért, mert a túlsúly káros. Számos betegség és állapot van, melyeket a túlsúly segít elő, vagy ezeket erősíti. A megfelelő testsúly és az edzettség tehát alapvető fontosságú, ha egészséges életet szeretnénk élni. Íme hat kiváló fogyasztó edzésforma:
  • Futás: A futás az egyik legősibb tevékenység, hiszen régebben el kellett menekülni az emberre leső vadak elől, egymás elől vagy pont, hogy el kellett kapni a vadat vagy egymást. A természetközeli népeknél nem is igazán van túlsúlyos ember, maximum a főnökön, akik nem járnak vadászni, harcolni. A futás, ha azt megfelelő intenzitás megfelelő ideig végezzük, isteni kardio gyakorlat, zsírt éget, fogyaszt, felpörgeti az anyagcserét, növeli az állóképességet, csökkenti a stresszt és sokszor nagyon is jól esik. Végezhető a szabadban, fitnessteremben vagy akár otthon is, van futópadunk.
  • Elliptikus tréner edzés. Az elliptikus tréner a futáshoz hasonlóan kardio edzésekre nagyon alkalmas masina, ám a láb izületeit kevésbé terheli, mivel a gép gátolja a lépésből adódó ütődéseket. Az elliptikus trénerek állítható fokozatai, valamint a legtöbb fitnessgépbe beépített pulzusmérő hatékonyabbá teheti az edzést.
  • Biciklizés. A biciklizés is kardio mozgás, aerob edzésforma, mely anaerob lehetőségeket is rejt magában, ha például dombnak felfelé tekerünk. Hatékonyan formálja a vádli és a combizmokat, emellett hatékonyan fogyaszt is. Szintén végezhető szabadban és szobakerékpárral akár otthon is. Egyik roppant intenzív és hatásos speciális formája a spinning, ami a megfelelő rendszerességgel végezve gyorsan mutat nagy eredményeket.
  • FitBall. A FitBall labda egy különleges mégis pofon egyszerű eszköz, egy felfújható gimnasztikai labda. Az ezen végzett aerob edzés nem terheli az izületeket, sokkal könnyebbnek látszik a labda támogató hatása miatt, de nagyon hatékonyan olvasztja le a fölösleges raktárkészletet.
  • Zumba. A zumba nagy divatnak örvend. Ez nem véletlen, hiszen egy olyan mozgásformáról van szó, ami extra hatékony a zsírégetésben, ugyanakkor nagyon élvezetes, mókás is egyben. Lényegében táncos aerobik, ami latin zenére, latin táncokból csent mozdulatokkal tarkítva történik. Aki szeret csoportosan edzeni és táncolni, annak kötelező.
  • Úszás. Az úszás számos egészségjavító hatása mellett, nagyon hatékony zsírégető is. Nem árt tenni vele egy próbát, hiszen széles körű jótékony hatása van, akár csak kiegészítő edzésnek is tökéletes.
i