A legjobb sportok fogyáshoz

Sokan szeretnének – egyébként nagyon helyesen – sporttal és rendszeres mozgással megszabadulni felesleges kilóiktól. Ha te is ebben a cipőben jársz, és gyors eredményt szeretnél, akkor érdemes olyan sportot, illetve mozgásformát választani ehhez, amivel a legtöbb kalóriát lehet ledolgozni a legrövidebb idő alatt. Hogy melyek ezek? Bár sokan ódzkodnak tőle, a kocogás az egyik legideálisabb választás a fogyni vágyóknak abban az esetben, ha nincsenek szív- és érrendszeri gondok, illetve nincs rajtunk tetemes túlsúly, ilyen esetben ugyanis könnyen kikészíthetjük ízületeinket.

Egy napi egyórás kocogással, ami megemeli pulzusszámunkra, rengeteg kalóriát égethetünk el, de van ennél is hatásosabb módszer, mégpedig a tánc. Főként a tüzes latin táncok során ugyanis egy óra alatt annyira megizzadhatunk – méghozzá kellemesen és mosolyogva –, hogy akár 3-400 kalória is lemehet rólunk, ami már egy kiadósabb étkezés ellenértéke.

Ha nem szeretünk sem kocogni, sem táncolni, de imádunk kirándulni, a nagy séták, hovatovább az ezt a műfajt rendszerező nordic walking is kiváló választás lehet. Noha itt a zsírégetés csak félórányi edzés után kezdődik meg, de 2-3 órányi sétával akár 150-200 kalóriát is elégethetünk.

Persze ez nem a leghatásosabb módszer, de amennyiben például az úszást választjuk, ennek a duplájától is megszabadulhatunk alig 30-40 perc alatt. Az úszás ugyanis az egész testet megmozgatja, mindezt egy gravitáció-nehéz állapotban, ami egyet jelent a több kalória elégetésével.

Ha azonban valami ennél is hatásosabbat szeretnénk, próbáljuk ki a modern kor egyik találmányát, a spinning edzést, ami lényegében egy zenés, edzőtermi kerékpáros edzés, aminek során garantáltan alaposan kikészülünk majd, de egyetlen óra alatt akár 6-700 kalória is lemehet rólunk, ami példaértékűen magas.
i