A pilates jótékony hatása

Szeretnél egészségesebb, fittebb lenni? Szeretnéd, ha a feszültség nem nyomná rá a bélyegét minden egyes napodra? Akkor azt javasoljuk, hogy kezd el rendszeresen sportolni! De mit lehet tenni abban az esetben, ha nem vagy odáig a lendületes, megerőltető sportokért? Nem akarsz, vagy éppenséggel bizonyos testi panaszok miatt nem tudsz eljárni, futni, kerékpározni, vagy aerobicozni? Nem neked találták ki az „ugra-bugrálós” edzéseket?

Akkor azt javasoljuk, hogy olyan sportot válassz, ami nem terheli meg a szervezetedet. Létezik egy kiváló mozgásforma, ami kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül, bárki számára elvégezhető. Ez pedig nem más, mint a pilates. Gyermekek, fiatal felnőttek, idősebbek, férfiak és nők egyaránt megtapasztalhatják a pilates csodálatos hatását.

A pilates ugyanis egy olyan fitnesz módszer, amely nem terheli meg túlzottan a szervezetet. A pilates kitalálója egy olyan személy volt, aki születése óta, számos egészségügyi panasszal küzdött. Joseph Pilates asztmás volt, emellett ízületi panaszai is voltak, így a módszert a saját igényeihez mérten alkotta meg.

Ez pedig azt jelenti, hogy a pilatest asztmás, és ízületi panaszokkal küzdő betegek is bátran végezhetik, hiszen maga a módszer megalkotója is a saját testén tapasztalta a torna jótékony és kímélő hatását.

A pilates több mint egy egyszerű torna. A mozgás során ugyanis, nem csupán a test szabadul fel, hanem a lélek is.A gyakorlatok végzése közben a test és a lélek összhangban dolgozik, így a nap során felgyűlt stressz remekül oldható a pilates segítségével.

A pilates során a gyakorlatokat lassan, pontosan és finoman kell elvégezni, tehát garantáltan nem lesz heves a szívdobogásod az edzések során. ,,

Ez a sport nem arról szól, hogy kifulladásig gyötörd magad, hanem sokkal inkább az ellazulásra, a test átmozgatására és az egészséges testi és lelki feltételek megteremtésére irányul. A gyakorlatok elvégzését követően rendszerint, az óra végén egy relaxációs levezetés is van, ami még jobban elősegíti a stressztől való megszabadulást.

A szellemi munkát végző személyek számára kifejezetten ajánlott a pilates rendszeres végzése, hiszen nem csak a test, hanem az agy működése is jobb lehet, a tökéletes ellazulásnak köszönhetően.

Te jártál már valaha pilates órán? Mik a tapasztalataid eme lenyűgöző sporttal kapcsolatban?
i