A sport jelentősége a harmadik X után

Nem csak a nők, de a férfiak számára is nagy jelentőséggel bír a harmincadik év betöltése. Sokaknak ez plusz stresszt jelent, a nők esetében az öregedéstől való félelem fokozódik. Tulajdonképpen csupán egy számról van szó, ami önmagában az égvilágon semmit sem jelent, de ha nem figyelünk oda magunkra, akkor bizony idővel úgy láthatjuk, hogy egy ki nem használt fordulópont volt.

Mivel nézel szembe harminc után, ha a sport nem az életed része?

Az emberek többsége a harmincas éveiben éri el a legstresszesebb kort, mert ekkor már nagy részük családot alapított, a házastárs, a gyerekeke, a háztartás mind sok feladatot ró ki rá, valamint ezekben az években szokott fordulóponthoz érkezni a karrier is.

Valószínűleg előléptetések vagy pedig azok hiányának frusztráló hatása hatalmas terhet jelent. Ezek így együttvéve felgyorsult életmódot, hatalmas nyomást, stresszt jelentenek, valamint a szervezet is elkezd rosszabbul reagálni. Igaz, hogy az öregedés elkezdődik, de ebben a korban a felépítő folyamatok még javában zajlanak, még ívelhet felfelé bármi, mert a test ekkor még fiatal, ha törődnek vele.

A harmincas éveink azok, amik még az utolsó időpontok a testünk átformálásához, az egészségi állapotunk kiválóságának eléréséhez. Ekkor tudjuk megalapozni a negyvenes, ötvenes, sőt hatvanas éveink egészségét, testünk vonzó megjelenését.

A harmincas éveinkben az izomzatunk elkezd veszíteni feszességéből, ezért ha nem dolgozunk rajta, a folyamat megállíthatatlanná válik. Jó hír, hogy nem is olyan nagyon megerőltető munkával folyamatosan korrigálható mindez.

Mit nyersz, ha a sport az életed részévé válik?

A formánk megőrzése vagy az azon való javítás a harmincas éveinkben még könnyen kivitelezhető, de ez után már sokkal nehezebb. Meg kell találni a megfelelő mozgásformát és rendszeresíteni életünkben, valamint az egészséges táplálkozás is sokat segíthet.

A rendszeres mozgás fokozza a szervezet aktivitását, az anyagcsere folyamatok felélénkülnek, az izmok feszesebbek, tónusosabbak lesznek, erősödnek a csontok. Ezek mellett, vagy pont ezek miatt inkább, a közérzetünk javul, a fizikai teljesítőképességünk magával hozza a szellemi teljesítőképességet is, aminek a munkában és az egész életünk megszervezésében igen nagy hasznát tudjuk venni.

Érdemes egy fitnessterembe beiratkozni, hiszen ott minden kondigép megvan egy helyen és heti kettő vagy három alaklommal ellátogatva, teljesen átdolgozhatjuk testünket.

A fitnesstermek kínálatában szerepel:

...és még sorolhatnánk.

Ezek használatával, de akár csak a rendszeres futással és a guggolás, felülés, fekvőtámasz hármasával csodás és tartós eredmények érhetők el.

i