A téli tömegelés támogatója: a tömegnövelő

Mit takar a a tömegnövelő kifejezés? Ezzel aki nem foglalkozik életvitelszerűen testépítéssel nem feltétlenül fogja tudni. Nekik szól ez a cikk.
Sokan azért látnak neki a testépítésnek,mert túl előnytelennek, túl soványnak ítélik meg a testalkatukat. Ha nincs rajtuk olyan tömeg, amit izommá lehet alakítani, akkor sajnos ők nem fognak túl nagy sikerrel járni. Nekik jelentenek megoldást a tömegnövelőszerek, ezekben ugyanis magas a szénhidráttartalom,a fehérjetartalom pedig alacsony, emelett pedig tartalmaznak még számos olyan tápanyagot, melyek hasznosak a sportolók szervezetének.

A tömegnövelők a mindennapi táplálékban is fellelhető természetes tápanyagokat tartalmaznak, ezekkel elősegítve az izmok fejlődését megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag bevitel, valamint helyes, személyre szabott edzés mellett.

Ezeket a tömegnövelőszereket célszerű az edzés után bevinni a szervezetbe, segítségükkel gyors és hathatós izomépítést érhetünk el még a valóban vékony testalaktúaknál is.  Vigyázni kell azonban a tömegnövelő szerek használatával, ugyanis aki masszívabb testalkatú, és a tömegnövelők mellett szénhidrátdús táplálkozást folytat, könnyen hízhat is. Ezért nagyon fontos, hogy mindig egyénileg határozzuk meg a genetikánk, testalkatunk, igényünk függvényében  ezen szerek alkalmazását. Azt azonban tudnunk kell mindenképp, hogy tömeget növelni zsír nélkül nem lehet. Ha éppen tömegelünk, akkor bizony zsír is fog ránkrakódni, nem csak színtiszta izom, még akkor sem ha a tömegnövelőkben nem feltétlenül van zsír.

A tömegnövelés akkor lehet a legsikeresebb, leghatékonyabb, ha az edzés befejeztével elfogyasztjuk a turmixot. Edzés közben úgynevezett  mikroszakadások keletkeznek az izmokban, ezeket a szervezetnek muszáj helyre állítania, amihez megfelelő tápanyagra van szüksége, hogy regenerálódhasson. Ilyenkor  az izmok a megfelelő építőelemekkel kvázi befoltozzák ezeket a bizonyos sérüléseket, ezáltal pedig nő az izom keresztmetszete.

Tömegnövelő = csodaszer?


Arról azonban senki ne álmodozzon, hogy léteznek csodaszerek, amik csak úgy növelik az izmokat, hogy nem kell hozzá edzeni. Az edzés és a megfelelő étkezés elengedhetetlen. Ugyanis az izmok regenerálódásához kb. 72 óra szükséges, amely idő alatt a nap többi részében is megfelelő tápanyaghoz kell jutnia az izmoknak. Ennek hiányában felesleges maga a tömegnövelő  fogyasztása is, mivel a megfelelő tápanyag hiánya megakasztja az izomfejlődést.
A tömegnövelőt nem csak edzés után fogyaszthatjuk, hanem a reggeli első étkezésnél is. Mivel azonban ezek gyorsfelszívódású CH-t tartalmaznak, fogyasszunk mellé lassan felszívódó szénhidrátot is, mint pl. zabpehely. Nagyon fontos, hogy a táplálékkiegészítőknek a napi tápanyag bevitelnek legfeljebb a felét szabad kitennie.i