A vádli formálása

A edzéstippek általában hasra, fenékre, mellre adnak tanácsot, ám vannak olyan elhanyagolt, ám látványos részeink is, amikre szintén edzeni kell, hogy megtartsuk arányosságunkat. Ilyen például a vádlink. A vádli nagyon sokféle lehet. Van akinek edzés nélkül csak egy vékony csík, van akinek pufibb, kerekebb. Nos, a megfelelő edzéssel egy izmos, szép formájú vádlira tehetünk szert, ami lapos talpú cipőben éppen olyan mutatós, mint magassarkúban, mikor nagyon is jól látszik az izomzata.

Nagyon fontos megjegyezni azt a tényt, hogy a vádli egy speciális rész, melyek könnyű túledzeni. A túledzés következtében a fejlődése lelassul vagy megáll. Maximum heti kettő vádlizás elég, ez már megfelelő fejlődést eredményez, de nem ad lehetőséget a túlzásra.

A vádli edzését kiegészítőgyakorlatként érdemes végezni edzés előtt vagy után. Nem pörget fel, nem igényel olyan erőfeszítést, mint a hasazás, ezért bevezetőnek vagy levezetőnek alkalmas. Sok olyan gyakorlat létezik e terület megmozgatására, melyet otthon, egyszerűen el lehet végezni.

Íme néhány példa:

1. Kapszkodj meg egy szék támlájában. Állj kis terpeszbe, emelkedj lábujjhegyre, számolj ötig és ereszkedj vissza. 25-ös ismétlésszámmal érdemes kezdeni. Ezt lehet variálni, állj úgy, hogy a lábujjak egymás felé, a sarkak ellenkező irányba nézzenek.

2. Guggolj le, támaszkodj meg a hátad mögött a talajon és így emelkedj lábujjhegyre, számolj ötig és vissza. Ebből is elég 25.

3. Állj fel a lépcsőre vagy csak egy vastagabb könyvre úgy, hogy a talpad fele lelógjon, majd ereszkedj le amennyire csak tudsz majd emelekedj lábujjhegyre. Itt fontos, hogy jól kapaszkodj meg. 25-ös ismétlésszám megfelelő itt is.

4. Egy könnyebbnek tűnő gyakorlat az, mikor háton fekve, vagy akár ülve, kinyújtod a lábad, spicc, majd pipa. Mindkettőt tartsd ki öt másodpercig, miközben erősen megfeszíted a vádlid. Ez a gyakorlat nem csak a vádlit, de a talpat is edzi, segít megelőzni a lúdtalpat. Ebből lábanként 50 szükséges.
i