A világ egyik legegészségesebb gyümölcse, a grapefruit

Ettél már valaha grapefruitot? Azt hallottad róla, hogy keserű? Netán gyermekkorodban kóstoltad, de rossz emlékeid vannak az ízével kapcsolatban? Akkor jobb, ha most újra megízleled ezt a hihetetlenül egészséges gyümölcsöt! A keserű íz elkerülése céljából fogyaszthatod akár frissen facsarva, némi naranccsal felturbózva, így garantáltan nem lesz rossz az íze, sőt még egészségesebbé is válik. Lássuk, miért is olyannyira fontos az, hogy rendszeresen fogyassz grapefruitot, vagy grapefruit levet!

A grapefruit telis tele van vitaminokkal ezért ősszel és télen nagyon nagy szüksége van erre a gyümölcsre a Te szervezetednek is. A, C, B, valamint E-vitaminban gazdag, így az immunrendszeredet kiválóan meg tudod erősíteni a rendszeres grapefruit fogyasztással. Ha sok grapefruitot eszel, biztos lehetsz benne, hogy sem a megfázás, sem az influenza nem dönt le a lábadról idén télen.

Gondoltad volna, hogy már napi 20 dekagrammnyi grapefruittal fedezni tudod a napi C-vitamin beviteled teljes egészét? Bizonyára nem, pedig így van, tehát igyekezz megkedvelni eme fanyar gyümölcs különleges ízét. A grapefruittól nem csupán egészségesebb lehetsz, de a hajad, a bőröd és a körmöd is szebb lehet a magas vitamintartalmának köszönhetően.

Bár a különböző „szépségvitaminok” szedésével is el tudod érni azt, hogy szebb legyen a körmöd, a hajad és a bőröd, azért lássuk be, hogy a természetes forrásból bevitt vitaminok sokkal egészségesebbek, mint az ipari körülmények között előállított kapszulákban található mesterséges anyagok.

A grapefruitnak azonban nem csupán a húsa és a leve tartalmaz értékes anyagokat, hanem a magja is. Ennek a gyümölcsnek tehát, minden egyes része aranyat ér!

A grapefruit magjából előállított kapszulák és cseppek kiváló immunerősítő, baktérium és vírusölő hatással rendelkeznek. A gyógyszertári antibiotikumokkal ellentétben a grapefruit magjából előállított készítmények nem gyengítik le a szervezetet, miközben a kórokozókat pusztítják.

A grapefruitot akár természetes antibiotikumnak is nevezhetjük. Szakemberek szerint a grapefruit az egyik legerősebb immunerősítő gyümölcs, ezért nem csak az egészség megőrzése miatt javasolt a fogyasztása, hanem a betegségek mielőbbi legyőzése céljából is.

Megfázás és influenza esetén a grapefruit fogyasztása jelentősen lerövidítheti a lábadozási időt! Te szoktál enni grapefruitot? Szereted az ízét?
i