Amit a Body-Solid márkáról tudni kell

A fitnesz ipar sok kiváló márkával büszkélkedhet, ezek közül az egyik a Body-Solid, mely fitneszgépeiről ismert. Valószínűleg sokan ismerik már a különböző termékeket, melyek ezzel a márkajelzéssel vannak ellátva és minden bizonnyal kedvelik is őket, mivel kiváló minőségű és kényelmes, könnyen használható, célszerű eszközökről van szó, melyek komoly strapabírással hosszú élettartamot hoznak.

A sok edzőpad számos kiegészítővel tarkítható, hiszen a fő cél a vásárlók legnagyobb megelégedettsége, amit mi mással lehetne elérni, mint azzal, hogy könnyű, célszerű, kényelmes, biztonságos és a lehető leggyorsabb célba érésben támogatják őket.

A Body-Solid egy amerikai gyártó, mely már közel harminc éve edzőtermi és otthoni fitneszgépek gyártásával foglalkozik. Folyamatos kutatások, innováció jellemzi a céget és erős egészség és biztonságközpontúság, ezért van az, hogy a gépeik esetében kihangsúlyozandó tényező a számos biztonsági megoldás.

Edzés közben iszonyú sérüléseket lehet szenvedni. Igaz, hogy nem általános, hogy valaki össze-vissza töri magát egy fitneszgépen, de minél inkább ki van küszöbölve a lehetőség, annál jobb, ennél kevesebbszer fordul elő ilyesmi. A cég nagyon figyel arra is, hogy biomechanikailag tökéletes gépeket alkosson, a pontosság és az odafigyelés ugyanúgy jellemzi őket, mint a biztonságra való törekvés és hát egyértelmű, hogy e kettő szorosan összefügg.

A Body-Solid a szabadsúlyos gépek gyártásában élenjáró, ezeket a Freeweight fantázianévvel illetik. Az otthoni gépek nagy részét a Powerline fantázianévvel látták el, tehát, ha Powerline gépet veszünk, akkor az egy Body-Solid termék. Az edzőtermi professzionális gépek a Body Solid Pro Club Line kategóriában találhatók meg.

Nagyon komoly eszközök ezek, akár lapsúlyos, akár szabadsúlyos, vagy épp univerzális kivitelben. Szintén professzionális edzőtermi eszközök tartoznak a Body Solid Pro Dual Line csoportba, melyeket a Club Line eszközökhöz képest tovább fejlesztettek, valamint mindegy egyes, ezen családba tartozó gép kétfunkciós és három vagy négy állású toronyba rendezhető.

A kombinált gépek terén is jelentős a Body-Solid, mert lapsúlyos eszközei több mint negyven különböző zsírégető, erőnövelő, tonizáló gyakorlatot támogatnak, és ez bizony nagyon soknak számít. Ez a negyven különböző gyakorlat úgy érhető el, hogy számtalan különböző csatlakozási pont található a gépen, és mint tudjuk, a lapsúlyos kivitel eleve alkalmas arra, hogy többféle edzést végezzünk az ilyen jellegű gépeken, ráadásul a súlykorlát is sokkal jobban kitolódik, miközben teljesen biztonságos az egész alkalmatosság.

Ezek az eszközök katonai használatra szánt, nylon bevonatú drótkábellel vannak ellátva, mely biztonságot, tartósságot jelent és a karbantartási igénye is minimális. Ez a drótkábel 1000 kg-os terhelésre van hitelesítve, így a szakadás elképzelhetetlen. A gépeken az ülőkék állíthatók, ahogy sok más is, tehát nem függ magasságtól a használat.

i