Anyagcsere-serkentés, könnyen és gyorsan!

Az anyagcsere folyamatok serkentése igen fontos annak érdekében, hogy a test tökéletesen tudjon működni. Amennyiben az anyagcserénk zavartalanul működik, a testünk minden sejtje maximálisan el van látva a szükséges anyagokkal, a salakanyagok tudnak ürülni a szervezetünkből, a testünkön nem rakódnak le zsírpárnák, valamint kiegyensúlyozottnak és könnyűnek érezhetjük magunkat nap, mint nap.
Az anyagcsere folyamatok serkentése igen fontos annak érdekében, hogy a test tökéletesen tudjon működni. Amennyiben az anyagcserénk zavartalanul működik, a testünk minden sejtje maximálisan el van látva a szükséges anyagokkal, a salakanyagok tudnak ürülni a szervezetünkből, a testünkön nem rakódnak le zsírpárnák, valamint kiegyensúlyozottnak és könnyűnek érezhetjük magunkat nap, mint nap. Eme csodálatos érzésnek az átélésére mindenkinek törekednie kellene.

Azok ugyanis, akik rosszul működő anyagcserével rendelkeznek, igen komoly egészségügyi panaszokkal élnek együtt. Rendszeres fejfájás, elhízás, emésztési gondok és még számos kellemetlen testi tünet jelezheti azt, ha az anyagcsere folyamatokban zavar állt be.

Ahhoz, hogy az anyagcsere jól tudjon működni, elengedhetetlenül fontos az egészséges életmód követése.
Amennyiben azt gyanítod, hogy a Te anyagcseréddel is baj van, akkor sem kell kétségbe esned, hiszen könnyedén és gyorsan helyre lehet állítani az anyagcsere normál ritmusban történő működését.

Lássuk, hogyan teheted ezt meg! Az anyagcsere folyamatok felgyorsításának egyik legismertebb és legegyszerűbb módja az, ha sok folyadékot fogyasztasz.

Naponta minimum 2 liter szénsavmentes ásványvizet, vagy forrásvizet kell elfogyasztanod ahhoz, hogy a testedben lévő káros anyagok ki tudjanak ürülni a szervezetedből. Nagyon fontos, hogy a folyadékot tiszta víz formájában juttasd be a szervezetedbe, hiszen ez az, amit a sejtjeid maximálisan fel tudnak használni.


A cukrozott üdítőitalokat jobb, ha végleg elfelejted! Ugyancsak remek anyagcsere serkentő hatással rendelkezik az is, ha naponta többször, kevesebbet eszel. A kiadós főétkezésekről jobb, ha lemondasz, hiszen ez nem csak a testsúlyodnak árthat, hanem az emésztésednek is. Ügyelj azonban arra is, hogy ne ess át a ló túlsó oldalára, vagyis ne ess bele abba a hibába se, hogy túl kevés ételt veszel magadhoz.

A koplalás ugyanis, szintén az anyagcsere folyamatok lelassulását okozhatja. Rendszeres sporttal szintén remekül felgyorsíthatod az anyagcserédet. Hetente legalább 4-5 alkalommal sportolj 30-40 percet, hogy a tested anyagcsere folyamatai remekül tudjanak működni. A Te anyagcseréd tökéletesen működik?
i