Ásványvíz vagy csapvíz? Melyiket fogyaszd inkább?

Köztudott, hogy nyáron kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztására. Igen ám, de mit is érdemes ilyenkor innunk? Bizonyára azt már mindenki jól tudja, hogy a cukrozott üdítőitalokat nem javasolt fogyasztani sem nyáron, sem pedig az év többi szakában. Ezek ugyanis nem tesznek jót a szervezetnek, és a testsúlynak sem.
Igen ám, de akkor miből is vigyük be a szervezetünkbe a napi ajánlott 2-4 liternyi folyadékot?
Általánosságban elmondható, hogy a legegészségesebb folyadék a víz. De vajon a csapvizet kellene előnyben részesítenünk, vagy inkább a szénsavmentes ásványvizet válasszuk helyettük? Magyarország ebből a szempontból szerencsés helyzetben van, hiszen a hazai csapvíz remek minőségű, így bátran fogyasztható korlátlan mennyiségben.

Vannak olyan területei is hazánknak, ahol a csapvíz egyenesen kiváló minőségű, így akár ízesítetlenül is el lehet fogyasztani. Aki nem szereti a víz „ízét”, bátran dobhat bele néhány karika citromot is. Cukor nélküli limonádé vagy tea formájában remek hűsítő, frissítő ital válik a csapvízből. Vannak azonban olyanok, akik nem szívesen fogyasztják a csapvizet, mert úgy vélik, hogy annak minősége nem kielégítő.

Ilyen esetben természetesen választható a palackozott ásványvíz is, amely szintén fogyasztható önmagában, vagy ízesítve is. A palackozott ásványvizek igen sok ásványi anyagot is magukba foglalnak, így folyamatos ivásukkal remekül biztosíthatjuk a segítségükkel a testünk számára fontos anyagokat.

A felbontott, szénsavmentes ásványvizeket azonban hűtés nélkül, két napnál tovább már ne tárold, hiszen ennyi idő elteltével a víz minősége jelentősen leromolhat, illetve az üvegen feltűntetett minőség megőrzési időt is mindig tartsd szem előtt!

Te odafigyelsz arra, hogy elegendő vizet fogyassz nap, mint nap? Csapvizet fogyasztasz szívesebben, vagy inkább a palackozott ásványvizeket részesíted előnyben?
i