Az almaecet egészségre gyakorolt áldásos hatása

Itt a tavasz, vagyis éppen most érkezett el az ideje annak, hogy kívül és belül, Te is megtisztulj, felfrissülj. Ahogyan a természet újjászületik, úgy Te magad is törekedj arra, hogy „új bőrben” kezdhesd el a tavaszt. Ehhez kiváló segítséget nyújthat számodra az almaecet. De mit is tud pontosan az almaecet, és miért érdemes rendszeresen fogyasztanod belőle az egészséged érdekében? Az almaecet egy igazán sokoldalúan felhasználható dolog, hiszen takarításhoz, fehérítéshez, saláták ízesítéséhez, szószok ízletesebbé tételéhez, sütéshez és főzéshez is egyaránt felhasználható. Emellett azonban az egészségedet is remekül támogatja, tehát jobban teszed, ha gyorsan beszerzel belőle legalább egy üveggel!

Tudtad-e például azt, hogy az almaecet még a fogaidat is fehérebbé teszi? A fogakról kiválóan eltávolítja a lepedéket, ezáltal az íny- és a fogbetegségek megelőzésében is nagy szerepe van. Az almaecetben lévő sav, már a szájban elkezdi kifejteni a hatását, hiszen már itt fokozza az emésztőnedvek kiválasztását is.

Mivel az almaecet arra készteti a gyomrot, hogy több savat termeljen, jelentősen meg tudja könnyíteni a gyomor munkáját. Az evés utáni kellemetlen teltségérzetnek is búcsút inthetünk, ha étkezés előtt elfogyasztunk némi almaecetet. Az almaecetben lévő sav a vékonybélre is jótékony hatást gyakorol, hiszen növeli annak savasságát, ezáltal a táplálékban lévő ásványi anyagok maradéktalan felszívódását is lehetővé teszi.

Amennyiben valaki vashiányban szenved, úgy javasolt a rendszeres almaecet fogyasztás, hiszen a vékonybélből a vas is hatékonyabban fel tud szívódni a kissé savasabb közegben. Almaecet segítségével csökkenthető a puffadás, a bélflóra pedig újra egészségessé válhat.

Amennyiben a bélflóra egészséges, az immunrendszer is erősebb lehet, ezáltal a betegségekkel szemben való védekezése is jóval erőteljesebb lesz a szervezetünknek, ha rendszeresen fogyasztunk az almaecetből. Szinte hihetetlen, de az almaecet nem csak a szervezetünkre képes áldásos hatást kifejteni, hanem a lelki és a szellemi állapotunkra is!

Mivel az almaecet vérkeringést fokozó hatással is rendelkezik, így az agy és a belső szervek vérellátása is javul. Ennek következtében, javul a közérzetünk és a szellemi vitalitásunk is. Te szoktál almaecetet fogyasztani? Milyen jótékony hatásokat tapasztaltál meg vele kapcsolatban?
i