Az egészséged érdekében ezeket ne edd meg!

Az alábbi élelmiszerek önmagukban hordozzák az egészségesre káros anyagokat, inkább ne edd meg őket, vagy keress más egészséges alternatívákat. Konzerves paradicsom
Ugyanis a konzervdobozok belseje biszfenol-A-t tartalmaznak, melyek cukorbetegség kialakulásához vezet. A biszfenol-A, egy szintetikus ösztrogén, mely fogyasztása elhízáshoz, és ebből fakadóan cukorbetegséghez vezet. Ha nincs elérhető közelségben friss paradicsom, akkor a pléhkonzerves helyett inkább az üveges paradicsomkészítményeket használd fel a főzéshez.

Búzával etetett marha húsát
A szarvasmarha fűvel táplálkozik, de az állattartók inkább gabonával takarmányozzák az állatokat, ugyanis azoktól hamarabb felhízik az állat, és hamarabb kerülhet a vágóhídra. Viszont a legelőn tartott és fűvel táplált marha húsában sokkal több kalcium, magnézium, kálium, omega-3 zsírsav található meg, mint abban a marhahúsban, amelyik nem legelőn tartott, búzával táplált.

Olyan popcornt, melyet mikróba készíthetsz el
Ennek a pattogatott kukoricának a zacskóját olyan vegyi anyagokkal vonják be, melyek károsak az emberi szervezetre. A mikrohullámok segítségével ezek az anyagok belejutnak a rágcsálnivalóba, majd a szervezetedbe. 

Burgonyát
Nem csak azért, mert hizlaló élelmiszer, hanem azért is, mert olyan gyomirtókkal, gombaölő szerekkel kezelt földben termesztik, melyek belekerülnek a termésbe is. Betakarítás után még egy vegyszeres kezelésen átesik, méghozzá a csírázást gátló kezelésen. Hiába mosod, a vegyszerek már a termésben vannak, így azokat meg is eszed. Ha mindenképpen burgonyát akarsz enni, akkor inkább a bioburgonyát keresd.

Ipari termesztésből származó almát
Az almát nagyon nehéz úgy termeszteni, hogy ne permetezzék, ugyanis nagyon sok kártevője van, ráadásul ezek a kártevők egy idő után rezisztensé válnak az egyre erősebb vegyszerekkel szemben. Bár az élelmezési előírások szerint nem lehet úgy gyümölcsöt értékesíteni, hogy a permetezőanyagok lebomlási idejét nem várják meg, ám a narancs és banán esetében is tudjuk, hogy ezt sokszor nem tartják be.

Ráadásul egyre több tanulmány foglalkozik a témával, ami igencsak elbizonytalanítja a fogyasztót. Az ipari termesztésű alma helyett a kisgazdálkodók termékét keresd, vagy bioalmából vásárolj. Mindenféleképpen alaposan mosd meg a gyümölcsöt, mielőtt megeszed, és ha kétségeid vannak a származását illetően, akkor inkább hámozd is meg, mielőtt elfogyasztod!
i