Az egészséged megőrzése érdekében

Az egészség nagy kincs, ehhez kétség nem férhet. Az egészséged megőrzése érdekében ajánlatos minden nap olyan egészséges turmixokat fogyasztanod, melyek nyers zöldségből és gyümölcsökből állnak: így sokkal könnyebben tudod elfogyasztani, pótolni a vitaminmennyiséget, és biztosítod szervezeted számára az egészséges energiát. A paleo diétát kedvelők is azért fogyasztják a természetes ételeket – elsősorban – mert azt vallják, hogy az ősember sem találkozhatott olyan ízfokozókkal, mesterséges aromákkal, melyekkel a mai embereket tömik a nagy élelmiszergyártó cégek, így sokkal egészségesebben életek, és egészségesebbek is voltak.

A zöld turmixok ezt a nézetet öntik új formába: nincs főzés, nincs felesleges energiahasználat, csak a nyers zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztják, folyékony állapotban. Aki ezen az étrenden él, sokkal nagyobb életerőről, energiáról számol be, amit előzőleg soha nem tapasztalt. Még az is elismerően szól a nyers zöldség és gyümölcsturmixok fogyasztásáról, akik egyébként megrögzött húsevőknek számítanak.

Ha naponta egyszer, leginkább reggel megiszol egy egészséges turmixot, idővel érezni fogod jótékony hatását. Bármilyen gyümölcsöt és zöldséget összeturmixolhatsz, sőt még tejet is adj hozzá, valóban megadja azt az energiát, ami a nap elindulásához, reggel szükséged van.

A hagyományos turmixitalok újragondolása során már képbe kerülhet a sóska – erőteljesen savanyú íze miatt; a spenót – vas- és fehérjetartalma miatt; a petrezselyemzöld – rengeteg C vitamint tartalmaz; a saláta – sok ásványi anyagot és vizet tartalmaz. Bár mindegyik zöld hozzávaló erőteljesen „zöld” ízű, amit ellensúlyozni lehet egy kis tejjel. A nyers alapanyagokon kívül más adalékanyagot – mint például sót vagy cukrot – nem kell adni: ebben rejlik a turmixok egészséget támogató jelentősége. Önmagukban fogyasztod el azokat a szervezeted számára fontos tápanyagokat, ráadásul olyan koncentrált mennyiségben, ahogy azt más étkezéssel nem tudsz biztosítani magadnak.

Próbáld ki a zöld turmixitalokat és oszd meg tapasztalatodat velünk!


i