Az egészséges bőr titka

Az emberi test első védelmi vonalaként is tekinthetünk a bőrünkre, hiszen minden szennyeződéssel, kórokozóval érintkezik, és meggátolja azok nagyobb részének bejutását a szervezetünkbe. Véd a sérülésektől, a nap káros sugaraitól, a megfagyástól és még számos más szempontból is védelmet jelent számunkra. Éppen ezért, nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy bőrünk egészséges és megfelelően „táplált” lehessen. A bőr ugyanis, csakis akkor tudja tökéletesen ellátni a védelmi szerepét, ha egészséges. Emellett, a bőr esztétikai szempontból is nagyon fontos, hiszen egy szép és ápolt bőr nagyon sokat elárul az emberről is. Talán nincs is olyan nő, aki ne fordítana nap, mint nap valamennyi figyelmet a bőrének ápolására.

A bőr ápolása által ugyanis, késleltetni lehet a ráncok kialakulását is. Nem mindegy azonban az, hogy miként és mivel is végzed a bőröd ápolását! Először is, nagyon fontos megjegyezned azt, hogy a rendszeres bőrtisztítás nagyon fontos! Amennyiben sminkeled magad, minden este távolítsd el a festéket a szemeidről és az arcbőrödről is.

Ezután, hetente 2-3 alkalommal akár bőrradírral is átmasszírozhatod az arcidat, így az elhalt hámsejteket el tudod távolítani. A bőrradírozás után az arcot simább, puhább, üdébb és egészségesebb kinézetű lesz. A radírozást lehetőleg este végezd el, hiszen éjjel már nem éri majd nap az arcbőrödet.

Közvetlenül arcradírozás után szoláriumba se menj, mert könnyen megéghet az arcbőröd. Napozás előtt hagyd pihenni a bőrödet legalább 12 órán át. Arctisztítás után ne feledkezz meg a bőrtípusodnak megfelelő arckrém használatáról sem, hogy a bőröd megfelelően hidratált lehessen. A hidratálás azonban nem csupán külsőleg fontos, hanem belsőleg is, ezért minden nap fogyassz el legalább 2-2,5 liter vizet.

Amennyiben eleget iszol, a bőröd is sokkal szebb, ragyogóbb, rugalmasabb, üdébb és fiatalosabb lehet. A megfelelő mennyiségű vitaminbevitelről sem szabad megfeledkezned, hiszen a bőr szépségének alapja egyértelműen az, hogy elegendő vitaminnal rendelkezzen a szervezeted. A legokosabb az, ha rendszeresen szedsz valamilyen komplex multivitamint, amely gondoskodik a bőröd, a hajad és a körmöd szépségéről is.

A szép és egészséges bőr titkaként megemlíthetjük még az egészséges életmódot, a megfelelő mennyiségű pihenést, alvást, valamint napsugarak elleni védekezést is. Napozáskor például, mindenképpen használj a bőrtípusodhoz passzoló naptejet, így megőrizheted a bőröd hidratáltságát és puhaságát, illetve megelőzheted általa a napégéssel járó kellemetlen panaszokat is.
i