Az egészséges életmód nem csak egy divat!

Már egy ideje elárasztotta az internetet az egészséges életmóddal kapcsolatos tartalom és olyan világhódító útra indult a témának minden apró részlete, hogy beszélhetünk őrületről is akár. Nos, sokan vannak, főleg a korosabb generáció tagjai között, akik az új őrületekkel szemben szkeptikusak és még abban is manipulációt, felesleges hóbortot látnak, amiben nincs is. Az egészséges életmód is ilyen. A fiatalok nagy részére hatással vannak a szelektív hulladékgyűjtésre, a káros ételek italok kerülésére és a környezet védelmére, valamint sportolásra buzdító reklámok, plakátok, kezdeményezések.

Szerencsére szép számmal akadnak középkorú, sőt idős emberek is, akik szintén felfedezték mindebben a lényeget, mégpedig azt, hogy valóban égető szükség van a világon egy teljes életmód váltásra ahhoz, hogy megmentsük a környezetünket és egészséges, teljes életet éljünk mind társadalmi, mind egyéni szempontból. Az egészséges életmód egy olyan divat, ami minden divatnál megalapozottabb.

Nem csak egy esztétikai dologról van szó, vagy valamiről, amiért épp meg lehet őrülni, amiből meg lehet gazdagodni, hanem egy mindenki számára javító hatású újdonságról. Mindig is voltak olyanok, akik odafigyeltek arra, hogy ne mérgezzék magukat és a környezetüket, újrahasznosítsanak amennyire csak lehet és ne termeljenek szemetet.

Most itt az idő, hogy mindezt kiterjesszük a világra, hiszen egyre befogadóbb ezzel kapcsolatban. Az egészséges életmódnak csak egy része, de talán személyenként a legfontosabb része a helyes táplálkozás és a megfelelő testmozgás. Abból épülnek fel sejtjeink, amit beviszünk a szervezetünkbe.

Nyilván csak abból az anyagból tud dolgozni, ami rendelkezésére áll. Éppen ezért igyekezzük olyan élelmiszereket vásárolni, megenni, amik mentesek a káros adalékanyagoktól és tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal. A túl sok cukor, a szénhidrátok mértéktelen fogyasztása, a tartósítók, az ízfokozók, állagjavítók mind rossz hatással vannak ránk.

Természetesen lehet engedni a csábításnak, és ha valami káros, de finom, időnként belefér, hiszen a szervezet erős, meg tudja védeni magát, ha nem folyamatos az ostrom. A testmozgás szintén fontos, hiszen a megfelelő keringés, az erős izomzat a hajlékonyság mind-mind alapfeltétele a lehető legjobb teljesítőképességnek mind fizikai mind pedig szellemi téren. A stressztől is meg lehet szabadulni egy-egy edzéssel, valamint a kardio edzések gyorsítják az anyagcserét, fokozzák a szervezet teljes működését.

A megfelelő folyadékbevitel és a különböző szükséges anyagok bevitele is elősegíti a folyamatos egészséget és ellenálló képességet. Szóval nem csak divat ez, hanem a fejlődés útja.
i