Az egészséges pizza

Egészségesen akarsz táplálkozni, de a pizzáról és a jó fűszeres ízekről nem mondanál le? Van megoldás. Az komoly tévhit, hogy a pizza „gyorskaja”. Való igaz, az utcán vásárolt pizza szeletekben nem sok egészségeset találni, viszont fölösleges kalóriát annál többet. Süss magadnak olyat, amiben tápanyagok vannak, ócska szénhidrát helyett. A pizza tésztája szinte bármilyen lisztből előállítható. Az állaga és íze is más lesz, viszont a tönköly vagy durum liszt nagyon finom alapot eredményez. Aki szereti a rozslisztet vagy a különböző, mostanában nagyon helyesen felkapott egyéb liszteket, nyugodtan kísérletezze ki a kedvenc keverékét.

Nos, ha megvan a megfelelő liszt, máris egy egészséges tésztát kapunk. Sajátkészítésű szósszal tehetjük még egészségesebbé. Friss hozzávalók, semmi cukor, feltétnek pedig igényes sonka, vagy csak növények is megfelelnek, de a csirkemell is tökéletes. Ha még friss zöldségekkel párosítjuk és valami jó minőségű sajttal (ami nem kötelező), akkor szintén azt láthatjuk, hogy semmi olyat nem tartalmaz, ami egészségtelen lenne.

Egy mondjuk úgy reform pizza tartalmaz kellő mennyiségű tápanyagot, rostokat, vitaminokat és fölösleget kalóriát maximum egy picit. Szóval a pizza nem egészségtelen, csak tudni kell elkészíteni a megfelelőt. Ha nem bajlódnál a sütéssel (pedig megéri), akkor keress fel egy éttermet.

A legtöbb helyen már lehet válogatni a tészták közül, sőt, sok olyan hely is van, ahol gondolnak a fogyókúrázókra, ételallergiásokra vagy paleo étrenden élőkre is. Azért azt sem illik elfelejteni, hogy hiába lehet egészséges pizzát készíteni vagy rendelni, ha este pizzázunk be, az nem fog túl jót tenni.

A rendszeres esti pizzázás ugyanúgy elhízáshoz vezet és ráadásul aludni sem tudsz olyan jól. Edd inkább ebédre vagy uzsonnára, hiszen egy kiadós ételről van szó, amivel egészen estig el lehet lenni.
i