Az egészségvédő narancs

Télen nem könnyű friss zöldségeket és gyümölcsöket az asztalra tenni, ám nem is lehetetlen. Érdemes a hűvösebb időszakban is rendszeresen eljárni a piacra, hiszen az alma, a körte, a kivi és a mandarin mellett, az ízletes vitaminbombára is rá lehet lelni, ami nem más, mint a narancs. A narancs a téli gyümölcsök közül az egyik legegészségesebbnek és legfinomabbnak számít, így nem meglepő, hogy már az egészen kicsi gyermekek is szívesen fogyasztják a lédús, friss gyümölcsöt. Bátran ki lehet jelenteni azt is, hogy szerte a világon a narancslé a legkedveltebb gyümölcslé, hiszen évről évre rengeteg fogy el belőle minden kontinensen.

Van, aki csak narancslé formájában fogyasztja rendszeresen, ám vannak olyanok is, akik inkább magát, a friss gyümölcsöt kedvelik jobban. Szinte mindegy is, hogy Te éppen melyik változatot szereted jobban, hiszen a narancslé és a narancs is egyformán bővelkedik vitaminokban és létfontosságú anyagokban. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy a narancslevek közül csakis azt érdemes fogyasztani, amely 100 százalékban tartalmazza a gyümölcsöt, valamint nem tartalmaz hozzáadott cukrot sem!

A legjobb az, ha otthon, Te magad facsarod ki a narancs levét, hiszen így teljesen biztos lehetsz abban, hogy sem tartósítószer, sem színezék, sem pedig hozzáadott cukor nincs a narancslevedben. A narancs rendkívül gazdag C-vitaminban, tehát kiváló immunerősítő gyümölcsnek számít. Télen a vírusokkal, fertőzés előidéző kórokozókkal szembeni védekezést tökéletesen támogatja a rendszeres narancsfogyasztás, tehát ha nem szeretnél sok időt eltölteni az orvosi rendelőben, fogyassz rendszeresen narancsot, vagy frissen facsart, házi narancslevet.

Gondoltad volna, hogy már egyetlen közepes méretű narancs fedezheti a felnőttek számára szükséges C-vitamin mennyiségének a kétszeresét is? Bizonyára nem, pedig ez így van, ezért ajánlott bőségesen és rendszeresen narancsot fogyasztani, minden korosztály számára. A narancs emellett jótékonyan hat az emésztésre is, mivel serkentő hatása van a benne lévő rostok miatt, emellett pedig kiváló étvágyjavító hatással is bír és gyomorhurut esetén is kifejezetten pozitívan hat a szervezetre. Megdöbbentő, de ebben az ízletes gyümölcsben van a legtöbb rost, a világ összes gyümölcse közül!

A narancs tehát, egy valóságos természeti kincs, amely az egészségre rendkívül jó hatást képes gyakorolni! Te rendszeresen fogyasztasz narancsot a téli hónapokban?
i