Az elliptikus tréner hatása a zsírégetésre

Ha szeretnél megszabadulni a súlyfeleslegedtől, ne kezdj irgalmatlan diétába, inkább csak étkezz egészségesen és sportolj sokat. A sporttal több legyet is üthetsz egy csapásra, ez nem egy kötelesség vagy szükséges rossz, hanem egy jó lehetőség, ami kis idő elteltével életed fontos, élvezetes részévé válik és megszépíti a mindennapokat is.

Az elliptikus tréner edzésen a pulzusszámot egy bizonyos tartományban tartva, intenzíven, megállás nélkül legalább negyven percet mozogva beindul a szervezet anyagcseréje, megkezdődik a zsír szénhidráttá, majd annak energiává alakítása.

A sport jótékony hatása

A sport egészségesebbé, szebbé tesz, ettől meg egy csapásra minden sokkal jobbá válik. Ezek nem csak romantikus, szép szavak, hanem tudományos kutatások eredményei. És szerencsére mindennek a hétköznapi ember is utána járhat, elég csak egy hétig jókat edzenie, máris bebizonyosodnak eme állítások.

Na de milyen edzést válassz?

Zsírégetésre a legjobb, ha valamiféle aerob mozgást iktatsz be a mindennapjaidba. Ha nem akarsz edzőterembe járni, vagy parkba futni, akkor lehetőséged van otthoni edzésre is. Nem csak a videómegosztókon fellelhető fitness órák végigugrálása a válaszható opció, hanem egy könnyen és aránylag olcsón beszerezhető elliptikus tréner is.

Miért pont az elliptikus trénert emeltem ki?

Mert a szobabiciklinél komplexebb és hatékonyabb, a futópadnál kíméletesebb az izületekkel, de minden hasonló célra alkalmazott gépezet előnyeit fel tudja sorakoztatni. És nem mellesleg már három darab tízezresért is lehet kapni, könnyen mozgatható, kis helyigényű alapdarabokat.

Nos, nézzük hogyan hat a zsírégetésre az említett eszköz

  • Az elliptikus tréner legjobban aerob edzésre használható.
  • Van olyan nehézségi fokozata is, ami már inkább izommunka, de maradjunk az átlagos felhasználási terület részletezésénél.
  • Az aerob mozgás a legjobb, amit zsírégetésre el lehet képzelni.
    • A pulzusszámot egy bizonyos tartományban tartva, intenzíven, megállás nélkül legalább negyven percet mozogva beindul a szervezet anyagcseréje, felpezsdülnek a keringési rendszerek, a sejtekhez rengeteg oxigén jut el, így serkentve őket a munkára.
    • Megkezdődik a zsír szénhidráttá, majd annak energiává alakítása, így lassan-lassan ledolgozzuk az úszógumit.
  • Az elliptikus trénereknél már az alapdarabok is el vannak látva pulzusszámlálóval, ami a fogantyúba van beépítve, így kontroll alatt tarthatjuk a pulzusunkat, hogy ne essünk ki a nekünk kellő céltartományból. Az aerob gyakorlathoz plusz segítség, ha a karok magasba vannak tartva, ezt segítik elő az elliptikus tréner kapaszkodói.
  • Az elliptikus tréner tehát serkentő hatással van a zsírégetésre, feltéve, ha kellő intenzitással és rendszeresen használjuk.
i