Az igazi a legjobb!

Nagyon sok, a természetben megtalálható élelmiszert állítanak elő tabletta formájában, gondolván, ezzel is megkönnyítik az egészségre vágyó emberek életét. De akárhogyan is van, a tabletta csak tabletta marad, a legjobb, ha természetes forrásból szerezzük be az egészségünknek fontos tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat.
Az angliai WPI kutatói az áfonyával kapcsolatos pozitív hatásokat vizsgálták, természetes áfonyalé és az áfonyában rengeteg mennyiségben található proantocianidok tablettás változatát vették górcső alá. Utóbbi flavonoidok csoportjába tartozó anyagról tudni kell, hogy sokat segít a húgyút fertőzések leküzdésében.

Nos a Worcesteri Politechnikai Intézet tanulmányában kifejtette, hogy kutatásaikkal bebizonyították azt, hogy a tablettás változat már korántsem olyan hatékony, mint maga a természetes gyümölcslé.

Egyre több, tabletta, por formájában kapható táplálék-kiegészítőről bizonyosodik be, hogy korántsem olyan egészséges, mint ahogy azt reméltük, vártuk. Igaz ez szinte minden mesterséges körülmények között előállított, az egészséges állapotot megerősíteni vágyó termékre is: gondolj csak arra, hogy mekkora vihart vert fel a fogyasztóporokkal kapcsolatos cikkek, melyek hatásmechanizmusát az étvágy csökkenésével érték el.

Ugyancsak kétségek merülnek fel a multivitaminokkal kapcsolatban is, hiszen olyan vitaminokat is tartalmaz, melyekre lehet, hogy nincs szüksége a szervezetednek – rendelkezik belőle elegendő mennyiséggel.

A megoldás az, ha a lehető legtöbb tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot természetes élelmiszerekkel veszed magadhoz: a természetes élelmiszerekhez még kétség nem férhetett!
i