Futópad választás egyszerűen

Az otthoni használatra alkalmas motoros futópad modelleknél a futópad gyártók általában a „csúcs” és a „folyamatos” teljesítményét adják meg a futópad motorjának. Mivel a csúcsteljesítmény csak rövid ideig érhető el, ezért futópad választásnál hasznosabb, ha a folyamatos teljesítményt vesszük alapul összehasonlításnál.

A futópad teljesítménye és energiafogyasztása is nagyon fontos szempont, hiszen az igények, lehetőségek és a kínálat összehangolásakor minden körülményt figyelembe kell venni.

Kép forrása: pixabay.com

Fontos tudnivalók motoros futópad vásárlóknak

A csúcsteljesítmény is fontos adat, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni.

  • Egy 5 lóerő csúcsteljesítményű futópad folyamatos teljesítménye akár csak 2 lóerő is lehet.
  • Ez a futópad csúcsteljesítményének csak a 40%-a. 
  • De igény esetén ez a futópad leadhatja az 5 lóerős teljesítményt is.
  • Egy átlagos motoros eszköz otthoni körülmények között a teljesítményének 40-60 %-án üzemel az üzemórák legalább 80 %-ában. 

Az otthoni felhasználásra alkalmas motoros modellek folyamatos teljesítménye 1.25 LE - 3.0 LE között mozog. Mindenféleképpen fontos szempont futópad választásnál a felhasználó(k) testsúlya és az edzések tervezete. 

Erős futópad komolyabb igénybevétele és nehezebb felhasználó esetén érdemes az elektromos hálózatot is megvizsgálni, igény esetén fejleszteni. Ilyen esetben ajánlott a minimum 20 Amperes kismegszakító az áramkörön.

Mennyit fogyaszt a futópad?

  • 1 LE teljesítmény nagyjából 750 Watt teljesítménnyel azonos.
  • Tehát egy 2 lóerős motoros futópad fogyasztása átlagosan 1500 Watt körül mozog.


A megkérdezett futópad használók szerint hetente 3-5 alkalommal használják az eszközt kevesebb, mint 45 percig edzésenként, 6 km/h sebességgel.

Vissza a futópad kinálathoz.

i