Insanity edzés az extrém eredményekért

2021-09-12 07:52
2021-11-25 17:00
FittSport
Insanity edzés az extrém eredményekért

Habár sokan élnek abban a tévhitben, hogy az emberiség már mindent feltalált, amit feltalálhatott az edzések és a sport kapcsán, azonban időről-időre meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ez messze nincs így. Elég csak megismerkedni a legújabb őrülettel, avagy az Insanity edzéssel, amely igazi őrületté teszi a testmozgást – mint ahogyan azt már a neve is mutatja.

Mi az az Insanity edzés?

Az Insanity edzés egy hagyományos gyakorlatsor vagy sajátosság mellett inkább egy komplett edzésprogram, amely Shaun T-hez, egy amerikai fitneszguruhoz vezethető vissza, aki 2009 környékén álmodta meg őrülten intenzív, és minden tekintetben erőt próbáló edzésformáját, amelyet azóta egyre többen követnek világszerte.

  • Az edzés inkább egyfajta kihívásnak tekinthető, amely két teljes hónapon keresztül testünk összes izomzatát igénybe veszi majd.
  • Alapja az intervallumos edzés, ezáltal a lassabb, pihentetőbb részeket intenzív edzések váltják, de a nyugodtabb periódust is annyira képzeljük el nyugodtnak, hogy még közben sem fog 120 alá menni a pulzusszámunk.

Kinek ajánlott egy ilyen edzésforma?

Az Insanity edzés tehát lényegében nem más, mint egy aerob és anaerob mozgásformákból felépülő, azokat rendszerezetten variáló edzésforma, amelynek hatására elképesztő mértékű energiát égethet el a szervezetünk.

  • Az Insanity edzés kitűnő lehet azok számára, akik már beleuntak az átlagos fitneszbe, vagy az edzőtermek gépeibe, és valami újdonságot szeretnének kipróbálni.
  • A gyakorlatok mindegyike saját testsúlyos, éppen ezért bizonyos izomerőre szükségünk lesz már a kezdetben is, ugyanakkor ennek megléte mellett egy pillanatig sem kell attól tartanunk, hogy esetleg túlerőltetjük magunkat vagy az izmainkat.
  • Akár fogyni, akár izmosodni akarunk, a 60 nap alatt látványos eredményt érünk el!

Kemény edzés
Kép forrása: Pixabay.com

Három dolog, amit megvalósíthatsz az Insanity edzéssel!

  1. Biztosan lemegy rólad néhány kiló! Hogy mégis mennyi az rajtad is múlik majd, ezáltal ha nem változtatsz étkezéseden, akkor bizonyára meg kell elégednek néhány kilóval, de ha jelentősebb diétába is kezdesz, akkor elképesztő mennyiségű feleslegtől szabadulhatsz meg, hiszen a magas pulzusszám során szervezetünk a vésztartalékaihoz nyúl majd.
  2. Biztosan formálódik majd az alakod! Hogy álomalakod lesz-e, az nyilván testalkatodtól is függ, ellenben az Insanity edzés biztosan megmozgatja mindenedet, ezáltal ne csak egy-két izomcsoportod erősödik majd, hanem minden porcikád, így arányos alakod lehet majd.
  3. Nő az állóképességed is! Ez garantálható a leginkább, hiszen az Insanity formálja az alak mellett a személyiségedet is, ezáltal kitartóbb és erősebb lehetsz a vonzóbb és vékonyabb külső mellett!

 

Borítókép: Jamie Ginsberg // Unsplash

i