Mit kell tudni a Polar Loop aktivitásmérő óráról?

2015-07-11 10:46
2022-06-20 05:36
FittSport
Mit kell tudni a Polar Loop aktivitásmérő óráról?

A Polarnál nem az első próbálkozás a Loop névre hallgató sportóra. 2008-ban már kifejlesztettek egy POLAR AW200-as órát, ami szintén a napi mozgásaktivitás figyelésére alkalmasnak terveztetett, ám sajnos nem lett népszerű.

Az óra csupán a napi lépésszámot és a magasságot mérte, ezzel viszont nem megy sokra az, aki kontrollálni akarja az edzéseit, a napi mozgását. Semmi szoftver, semmi pulzusmérés. A következő órája pluszköltségekkel járt és még mindig nem volt pulzusmérés. Ezzel az órával szintén bukott a piacon.

A Polar Loop aktivitásmérő ezekhez képest űrtechnológia, hiszen nem lépésszámot mér, hanem sebességet, tempót, szóval a napi, heti és havi szinten hozott aktivitást teljes egészében nyomon követi, memorizálja, rendszerezi. Ha ez mind nem lenne elég, a Polar Loop szoftvere a Polar Flow segítségével konkrét edzésprogramok tölthetők le, valamint a kis óra „szól”, ha túlléptük az adott egység aktivitását, vagy épp túl rosszul teljesítünk.

Akkor is jelez, ha még nem vagyunk a vizsgált időszak végén, de aktivitásunk bőven túlmegy a kívánt értéken. A Polar Loop aktivitásmérő óra sportolóknak, fogyni vágyóknak és azoknak is ajánlott, akik egyszerűen csak egészségesebben akarnak élni. Az aktivitásmérő tudatosságot visz az edzésekbe, az egész napi tevékenységbe.

Segít legyőzni a lustaságot és célt ad. Pulzusmérő övvel, a pulzusmérés is megoldható, így a kardi mozgások során is nagy segítséget nyújt. A kis karóra, vagy karkötő egy kisebb, kemény papírcsomagolásban kapható. Tartozéka egy kábel, mellyel az akkuját lehet tölteni és a számítógépre, laptopra lehet átpakolni a mért adatokat.

Csomó apróság található még a dobozban, mint például kicsi szerszámok és alkatrészek, mivel a Polar Loop karkötőt először méretre kell vágni, felszerelni a csatot. Ehhez minden adott, még egy kicsi papír mérőszalagot is mellékelnek. Az egész szerelés nem több, mint tíz perc.

Ez után jöhet a szoftver, azaz a Polar Flow letöltése számítógépre. Ez igen egyszerű, csak fel kell menni a cég weboldalára, ott kattintani egyet-kettőt és már meg is van. Létre kell hoznunk egy saját fiókot, amire a karkötő feltölti az adatokat és amin keresztül különbözős, edzésekhez kapcsolódód dolgokhoz juthatunk, valamint az adatok kiértékelésében is segítséget jelent.

Átlag gyorsaságú nettel ez sem több, mint tíz, maximum tizenöt perc. Ha ezzel is megvolnánk, a kábel segítségével átpakoljuk a programot a karkötőnkre, ami máris használatra kész.

i