Népszerű és olcsó fitnessgépek

2015-06-02 02:22
2022-07-07 07:57
FittSport
Népszerű és olcsó fitnessgépek

A fitnessgépek régebben csak a fitnesstermek kiváltságai voltak, mára azonban számos olcsó darabot be lehet szerezni. A sportüzletek kínálatában az egészen olcsótól a nagyon drágáig, szinte minden megtalálható.

Fitnessgép otthoni használatra

A otthoni edzéshez kiváló fitness gépek nagyon népszerűek, hiszen megvásárlásuk után hamar behozzák a rájuk fordított összeget. Néhány havi fitness bérlet árán több évre letudhatjuk az edzés problémáját, persze ez nagyban függ attól is, hogy milyen edzést folytatunk, milyen gépekre van szükségünk és van-e elég helyünk a gépek tárolására.

A fogyni vágyók számára a futópad és szobabicikli mellett az elliptikus tréner, a taposógép is egy könnyen beszerezhető fitness gép. Eezek kimondottan népszerű és olcsó fitnessgépek, amihez ráadásul aránylag olcsón is hozzá lehet jutni.

Hogyan válassz fitnessgépet otthonra?

A nagyáruházak sportrészlegén kapható, sajátmárkás gépek között nagy minőségi eltérés tapasztalható és megítélésük is meglehetősen hullámzó. Néha nagyon jó áron kínálnak fitness gépeket, ám ezek sokszor nem húzzák sokáig.

Természetesen nem szabad általánosítani. Nem minden esetben igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve. Ha egy meglepően olcsó ajánlattal találkozunk, vizsgáljuk meg jól a gépet. Milyen anyagból készült, milyenek a felfüggesztései stb. Ha nem látunk hibát vagy silány részeket, akkor feltehetően nem lesz vele baj.

Ettől függetlenül, aki biztosra akar menni, várja meg a komolyabb gyárótól származó gépek leakciózását, vagy válasszon ezek közül olyat, ami kevesebb extra funkcióval van felszerelve. Az alapgépek ára megfizehető. Egy szobabicikli akkor is segít a zsírégetésben, ha nincs felszerelve különféle hasznos, ugyanakkor nem szükséges számlálóval, vagy nincs benne beépített rádió, okostelefon csatlakoztató és hasonlók.

Egy alapgéphez már 30 000 ft alatt hozzá lehet jutni, ha szobabicikliről van szó.

A fitness gépek is megtalálhatók a különböző apróhirdetéses oldalak hasábjain. Sokszor nagyon olcsón árulják a megunt vagy már feleslegessé vált gépeket, de ezeket látatlanban nem szabad megvenni.

Számos olyan hibájuk lehet, ami egy képről nem derül ki, ráadásul az internetes vásárlás hátrányai ugye mindenki számára ismeretesek. Ha van mód jól szemügyre venni, akkor nagyon jó üzleteket lehet kötni, hiszen attól, hogy valami használt, még koránt sem biztos, hogy rossz.

i