A 3 legjobb zsírégető edzés Fittsporttól

Egyre több új csoportos „őrület” kerül kidolgozásra, melyek nagyon gyorsan népszerűvé válnak, mivel a fitnesszel foglalkozók rájöttek arra, hogy ha az aerobic órákat megfűszerezik némi buli hangulattal, akkor nem csupán azok fognak bejárni rájuk, akik konkrétan edzési céllal mennek, hanem azok is, akik amúgy nem szánnák rá magukat a sportolás egyetlen módjára sem, de jól jönne nekik a jó megjelenés, emellett szeretnek bulizni.
Táncolva sokkal élvezetesebb zsírt égetni, izmot formálni, erősíteni, mint az unalmas, monoton gyakorlatok közben izzadni. A különböző dance aerobic szerű vagy extrémebb órák hatékonyabbak, mint a sima aerobic foglalkozások. Ennek több oka is van: lényegében a táncos mozdulatok, a szórakoztató elemek úgy mozgatnak át, hogy közben észre sem vesszük, mennyit dolgoztunk. Sokkal nagyobb kedvvel csináljuk, sokkal többször eljárunk, ráadásul egy-egy koreográfia, egy-egy módszer jobban igénybe veszi izmainkat. Összegyűjtöttünk néhány szórakoztató óratípust, amik igazán népszerűek.


Az egyik legközkedveltebb zsírégető edzés: a zumba

Zumba: zsírégető edzésKép forrása: Pixabay.com


Zumba: A zumba már évek óta egy kedvelt táncos aerobic óratípus, mely leginkább a latin táncokra épít. Az elnevezése egy kolumbiai szleng kifejezésre a „zumbear” szóra vezethető vissza, amely azt jelenti, hogy gyorsan mozogva szórakozni. A zumba edzés roppant intenzíven mozgatja át az egész testet, a számtalan különböző mozdulat nem hagy ki egyetlen izmot sem, így a kezdők sokszor tapasztalnak jó kis izomlázat. Azonban ez igazán megfizethető ár azért a szórakozásért és eredményért, amit kínál. A rendszeres zumbázó igen hamar észre fogja venni, hogy a zsírpárnák leolvadnak, a közérzete sokkal jobb és a buliban dicsérik a tánctudását. Egy hatvan perces zumba óra alatt akár 600 kalória is elégethető, ami nagyon soknak számít egy zsírégető edzés alkalmával.


Zsírégetés ugrálva: kangoo jumps


Kangoo jumps: Nevéből adódóan a kangoo jumps nem más, mint ugrándozás. Ehhez a mozgáshoz egy speciális lábbelit kell felvenni. Roppant szórakoztató és igen hatékony kalóriaégető mozgás, mely természetesen zenére, kisebb, egyszerűbb koreográfiával történik.  A kangoo cipőnek köszönhetően a mozdulatok 25%-kal több energiát igényelnek, mintha azokat egyszerű sportcipőben végeznénk, ezért a kangoo jumps is jelentős kalóriaveszteséget produkál egy hatvan perces óra alkalmával. Egy nagyon jó pont még ennek az óratípusnak, hogy a cipő rugózása 80%-kal jobban kíméli az ízületeket, mint más mozgások, így szuper lehetőség azoknak, akiknek gyengébbek az izületeik.


Letekerjük a feszültséget: spinning

SpinningKép forrása: Pixabay.com


Spinning: egy olyan, speciális szobabiciklin végzett edzést jelent, ami edző által vezényelt és egy meghatározott edzésmenetet követve, váltakozó terhelést mér a résztvevőkre. Az egyik leghatékonyabb zsírégető módszer, szintén zenére zajlik az óra és az oktató a biciklik vezérlését önmaga látja el, így nem lehet lazsálni, csalni. Különböző szintek léteznek, vannak a kezdő és a haladó órák, nagyon fontos, hogy ne csapjunk bele azonnal egy haladó órába, mert nem fogjuk bírni. Egy jó spinning óra alatt 700-800 kalória is eléghet, ezzel ez a típus a csúcstartó.

i