A mindennapi egészségedért!

2014-03-19 07:44
2020-05-03 12:50
FittSport
A mindennapi egészségedért!
Neked is nehezedre esik a reggeli ébredés? Naponta többször érzed a hasadat puffadtnak? Fáradékony vagy? Ha bármelyik problémát észleled, változtatnod kell a napi étkezéseden. Olvasd el és használd fel a tippjeinket, hogy egészségesebben teljenek a hétköznapjaid! A túlzott sómennyiség fogyasztása ma már népszokássá vált, holott a sok só fogyasztása káros hatással van az egészségedre.

Magas vérnyomást okoz, vízvisszatartó hatása van, így a lábdagadás mindennapos vendégeddé válik. Szokj le a túlzott só fogyasztásról, inkább használj más ízesítőanyagokat az ételeid elkészítésekor! Kerüld a konzerves kajákat és a sós rágcsálnivalókat is, hiszen ezek is sokkal több sót tartalmaznak, mint amennyire szükséged van naponta!

Kerüld a stresszt! Mondhatnád, hogy könnyen beszélsz – de bizony megoldható. Ha valaki bosszúságot okozott, vagy idegeskedsz, akkor inkább mozogd ki magadból a feszültséget! Sétálj egyet, lélegezz nagyokat, vagy lift helyett használd a lépcsőt! A mozgás okozta öröm elkergeti a stresszt, így sokkal könnyebben „éled” túl a munkahelyedet, az iskolai gondokat!

Jutalomból ne édességet egyél, kerüld el a tévézés közbeni evészetet is. Az édességekkel, rágcsákkal úgy sem laksz jól, csak felesleges üres kalóriát viszel magadba, ami ugye zsírpárnaként éli tovább életét a testeden!

Pihend ki magadat! A szervezetednek is szüksége van pihenésre, hiszen a fáradt test még több kalóriát követel magának, te pedig enni fogsz – mindent, válogatás nélkül. Ez elkerülendő törekedj a pihentető alvásra, tartsd be, hogy éjszakára nem zabálod túl magadat, és akkor valódi, pihentető alvásban lehet részed!

Egyél sok vitamint, rostot! Az étkezéseknek az a céljuk, hogy szervezetedet ellássák megfelelő mennyiségű vitaminnal, ásványi anyaggal, fehérjével, kisebb mértékben zsírral és szénhidráttal. De a hangsúly az első három tápanyagon van, hiszen ezek nélkül a fáradékonyság, a depresszió tüneteit észlelheted magadon.

Ráadásul azok az élelmiszerek, melyek sok vitamint tartalmaznak, többnyire több rostanyagot is tartalmaznak, így a bélrendszeredet is karban tudod tartani. Ráadásul a rostban gazdag ételek hamarabb telítik a gyomrot, így kevesebbet kell belőlük fogyasztani.

Néhány apróság, a mindennapjaidban is tartható tippek segítségével sokat tehetsz a napi egészségedért! Változtass az életmódodon, ha kell: az egészségedért!
i