A megfelelő kondigép használata - Hogyan válassz és használd helyesen

2017-02-26 23:12
2019-04-11 07:51
FittSport
A megfelelő kondigép használata - Hogyan válassz és használd helyesen

A megfelelő kondigép használata meglepő eredményeket hozhat a testünk formálásánál. A reklámokban megjelenő gépek és tökéletes alkatú modellek nem feltétlenül jelentik azt, hogy a bemutatott gép lesz az ideális választás.

A kondigép kiválasztásának két fő szempontja

A cél

  • Fogyni szeretnénk?
  • Kilóinkkal meg vagyunk elégedve, de az izmaink formálása még hátra van?
  • Vagy erőnlétünket, állóképességünket növelnénk?
  • Esetleg a testépítés a mi utunk?

Nos, mindezekre külön kondigép típusok vannak. És az egyes célokon belül is számos elágazás található. Nem mindegy például, hogy felsőtestre vagy lábra edzenénk, esetleg mellizmot szeretnénk növelni vagy éppen a fenekünkről dolgoznánk le a zsírt a kondigépek használatával. A következő lépés az, hogy felmérjük a terepet, ahová tenni kívánjuk a gépünket.

A helyigény

Ha nincs elég hely, idővel egyre jobban megutáljuk a megvásárolt elliptikus tréner, vagy a futópad, szobabicikli, vagy bármely más kondigép modellt. Mert kerülgetni kell, nem éppen a szoba dísze, valamint fogja a port is. Kell a hely. A kondigép tárolásához és használatához is. Kicsi lakásba csak óvatosan, akkor már inkább a fitenszterem és ne az otthoni edzés.

Ha a gépet állandóan el kell pakolni, majd elővenni, ha használni szeretnénk, akkor ez egy idő után felesleges macerának tűnhet kondigép használata, és oda az edzésnek. A kondigép legyen könnyen mozgatható és szerelhető, ha nem lehet egy fix helye.

Népszerű kondigép típusok

A fekvenyomó pad

A férfiak kedvence a fekvenyomó pad, röviden: fekpad. Ezzel az eszközzel látványos felsőtestet lehet kiedzeni. Aki ilyesmire vágyik, annak fekvenyomóra van szüksége. Ez a kondigépek egy egyszerűbb és talán könnyen mozgatható fajtája, de a nagy súlyok pakolgatása miatt ez sem ajánlott kicsi helyiségbe. A fekvenyomó pad típusok sem egyformák.

Különbözős specifikációk léteznek, például:

A szobabicikli

  • A szobabicikli a zsírfelesleg ledolgozására alkalmas eszköz.
  • Az új darabok már nagyon kis helyen is elférnek, így kisebb szobákba is ideális választásnak bizonyulnak.

Az elliptikus tréner

A szobabicikli méreténél nagyobb az elliptikus tréner, de akad olyan, amelyiket egy kisebb alapterületű lakás valamelyik sarkában el lehet helyezni anélkül, hogy akadályozná a hétköznapi tevékenységeinket.  

A futópad

A futópad modellek már nagyobb darabok, de ezek között van olyan, melyet össze lehet csukni és betolni például az ágy alá.

Az evezőgép

Hasonló a helyzet az evezőgép típusokkal is, melyekről leírást Az evezőgép- a legösszetettebb fitnessgép című cikkünkben találsz.

Sok sikert kívánunk a megfelelő kondigép kiválasztásához.

i