Lépcsőzőgép a fenék formálásáért

2015-07-17 01:36
2020-03-20 07:03
FittSport
Lépcsőzőgép a fenék formálásáért

A fenék izmainak formálása az egyik legnehezebb feladat. A legnagyobb izmunkról van szó, így a terhelésnek is nagynak kell lennie, hogy „megérezze”, még nagyobbnak, hogy fejlődjön. A lábemelések igen hasznosak, leginkább szálkásításra alkalmasak.

A guggolás már más kérdés, ez az egyik legjobb (ha nem a legjobb) módszer a farizmok terhelésére. A guggolás nem csak formálja a feneket, de az izomépítést is elősegíti, valamint növeli az izomállóképességet.

Hogyan támogatja az alsótest formálását, feszesítését a lépcsőzőgép?

Mi van akkor, ha a térdünk vagy bokánk miatt nem célszerű guggolni, esetleg nem akarjuk ilyen nagy terhelésnek kitenni a fenékizmainkat, hanem inkább feszesíteni és a szálkásítani akarunk, de hatékonyan?

Akkor lehet jó megoldás a lépcsőzőgép, vagy sokak szerint taposógép. E két eszköz nem egy és ugyanaz, ám legtöbbször egy kalap alá veszik őket, és azonosnak titulálják.

A lépcsőzőgép, nevének eleget téve, olyan mozgásformát kínál, mint mikor a lépcsőn közlekedünk:

  • Köztudott, hogy a lépcsőzés is hatékonyan formálja a hátsó felünket és lábainkat, de valószínűleg kényelmesebb otthon, zenehallgatás közben lépcsőző mozgást végezni, mint a lépcsőházban fel s alá rohangálni, miközben a kedves szomszédok értetlenül nézelődnek kifelé az ablakon.
  • A lépcsőzőgéppel ráadásul több fokozaton edzhetünk, így ha már az alapfokozat nem hoz eredményt, növelhetjük a terhelést.
  • A lépcsőzőgép nem csak a fenék és combok formálásában játszik nagy szerepet, de kardio mozgás végzésére is alkalmas, így két legyet üthetünk egy csapásra.

A lépcsőzőgépet nem csak otthoni, alakformáló edzésre használhatjuk

Komoly sportolók is használják, hogy állóképességüket javítsák.

  • Nagyon egyszerű fitnessgépről van szó, mechanikája nem bonyolult, a komolyabb darabok elektronikája sem egy extrém dolog.
  • Egyszerűen csak rá kell állni és „menni”.
  • Amelyeken van kijelző és kardiozásra alkalmas funkciók, azok már a profibb gépek, de még ezek is az egyszerű fitnessgépek közé sorolandók.

Milyen funkciókkal szolgálja az edzés kényelmét a képcsőzőgép?

  • a lépcsőzőgépek taposófelülettel és kapaszkodóval rendelkeznek,
  • valamint az említett extrákkal ellátott gépek kijelzőt és pulzusmérőt is tartalmaznak.
  • a pulzusmérő a kapaszkodókban található, ahogy általában a fitnessgépeken ez lenni szokott.

A fenék és a comb izmainak erősítésére és formázására tehát ideális eszköz a lépcsőzőgép, ráadásul használata közben akár filmet is nézhetünk, vagy zenét hallgathatunk, a vele való edzés nem igényel teljes figyelmet.

A legjobb ajánlataink

i