Népszerű fitnessgépek az otthoni edzés támogatásáért megfizethető áron

2015-07-01 20:58
2019-03-20 09:11
FittSport
Népszerű fitnessgépek az otthoni edzés támogatásáért megfizethető áron

A rendszeres testmozgás, az egészségtudatos életvitel, valamint az életmódváltás egyik alappillére. Ahogy az sem mindegy, hogy a táplálkozással milyen minőségű szénhidrátokat és fehérjéket viszünk be a szervezetünkbe, az sem mindegy, hogy fizikai, lelki és szellemi egészségünk megőrzéséért mit teszünk még.

Fitnessgépek - az egészséges életmód támogatói

"Ép testben ép lélek" – szokták volt mondani, és ebben bizony nagy igazság van. Az, akinek fizikai egészése rendben van, nem szenved annyi nyavajától, mint az elgyengült, kötött izomzatú társai. A fizikai erőnlét és állóképesség egyik legfontosabb tényezőnk. Nem kell mindezek fejlesztéséért rendszeresen elzarándokolni konditerembe vagy kimenni a parkba futni.

Népszerű, és ugyanakkor már meglehetően olcsó kondigépek beszerzésével otthon is kényelmesen és időtakarékosan lehet edzeni. Nem csak az egészségünk, de szépségünk is nagyban függ attól, hogy időnként végzünk-e hasznos testmozgást. Aki meg van elégedve a külsejével, jól érzi magát a bőrében, annál pedig nem kell nagyobb felhajtó erő a mindennapokhoz. Hogy melyek az említett népszerű és jutányos árú kondigépek?

Nézzük, milyen fitnessgépek támogatják hatékonyan az otthoni edzést!

  • Szobakerékpár: Talán az első olyan eszköz, amit otthoni használatra feljesztettek ki. A sima változatát fitnesstermekben már nem is igazán lehet megtalálni, inkább csak a speciális, spinning elnevezésű csoportos órák egyedien kifejleszett szobakerékpárjaival találkozhatunk. Otthonunkban jól elférnek az újabb darabok, mivel mostanság igyekeznek összecsukható, vagy könnyen szétszerelhető és újra összerakható darabokat gyártani. Ha jól működik, szinte hangtalan, az izületeket kíméli, így azok is hasznélhatják, akiknek például a futás már nem választható opció. Az árát tekintve igen nagy különbségek vehetők észre, ez márkától, felszereltségtől, extra funkcióktól függ, de egy átlagos gépet már egy konyhai mixer áráért be lehet szerezni.
  • Futópad: A futás a legegyszerűbb intenzív testmozgás, amihez tulajdonképpen semmi sem kell, csak egy kis hely és azért, ha van rá mód, egy megfelelő futócipő. Otthoni változata éppen olyan hatékony tud lenni, mint a kültéri, de a futócipő itt is egy fontos kellék, hiszen a mozgásforma, az izületek terhelés itt is ugyanaz. A futópadok szélesebbek a szobabicikliknél, de az újabb fajták már lehajthatók, így keskenyebb helyet foglalnak.
  • Taposógép: A taposógép leginkább a fenék, com és vádli izmainak formálására szolgál, ára talán ennek a legkedvezőebb, talán már 10 000 forint alatt is lehet kapni.
  • Elliptikus tréner: a felsoroltak legdrágábbika az elliptikus tréner, emlyet körülbelül 30 000 forintért lehet alsó hangon beszerezni, de ez is igen jó üzletnek számít. Az elliptikus tréner egy bonyolultabb eszköz, ezért csak jó minőségűt szabad választani, ami azért egy csöppet drágább, mint egy sima szobabicikli.
i