Pulzusmérő karóra és a zsírégetés

A pulzusmérő karóra a jelen egyik leghasznosabb találmánya, melyet a sportoláshoz fejleszetettek ki. A zsírégetés hatékonyságának egyik, vagy inkább a legfontosabb eszköze, hiszen a zsírégetés akkor a leggyorsabb, ha bizonyos pulzusszámon végzünk edzést bizonyos ideig.

Az alacsonyabb vagy magasabb pulzusszámon történő edzés során nem az zsír ég, hanem más folyamatok kerülnek előtérbe, melyek nem a fogyást, kalóriaégetést eredményezik, hanem izmot építenek, vagy ha túl enyhe tempóban edzünk, akkor szinte semmi nem történik, csak pazaroljuk az időnket.

A pulzusmérő karóra segítséget nyújt abban, hogy teljes pontossággal tudjuk, milyen céltartományban vagyunk éppen. A zsírégetéshez a kardio gyakorlatok a legmegfelelőbbek, melyek során a pulzus gyors, de nem annyira, hogy levegő után kapkodjunk. A pulzusmérő pontosan megadja az aktuális pulzus mértékét, így nyomon tudjuk követni, és ennek megfelelően gyorsíthatunk, lassíthatunk a tempón.

A kardio edzések 30-40 perc elteltével kezdenek hatni. Ezt az időt szintén bizonyos pulzusszámon kell leedzeni, aztán az ezen felül végzett edzést szintén. A pulzusmérő óra használatával nem lesz egyetlen elvesztegetett perc sem, az edzésünket mindvégig a hatékonyság fogja jellemezni.

Ezzel az eszközzel lerövidíthető a fogyásra szánt idő, a cél elérése csupán a kitartásunktól függ majd. A pulzusmérő órák között számos vízálló típus található, így nem csupán futáshoz, biciklizéshez vagy más kardio edzéshez használható, hanem úszáshoz is kiváló választás.

Ráadásul esőben futva sem lesz az égvilágon semmi baja. A pulzusmérő karóra régebben csupán a pulzus mérésére volt alkalmas, de az újabb darabok már számos kiegészítő funkcióval kerülnek az üzletek polcaira. A komplex órákat már aktivitásmérőnek nevezik, ezek nem csak a pulzust és a távolságot, sebességet, időt mérik, hanem különböző alkalmazásokkal még a napi, heti, havi lebontású edzéseinket is megtervezhetjük.

Az igazán modern és professzionális darabok személyi edzőként is működnek, jelzik, ha túltettünk a célon, vagy éppen még messze járunk tőle, és szükség van plusz edzésre. Az eszközök nagy része LED kijelzővel rendelkezik és van benne GPS is, így a távolság és terep meghatározása sokkal pontosabb, ezáltal az aktivitás kiértékelése, meghatározása szinte hibátlan.

A pulzusmérőkaróra tehát egy nagyon hatékony eszköz a zsírégetésben

i