Pulzusmérő karóra és a zsírégetés

A pulzusmérő karóra a jelen egyik leghasznosabb találmánya, melyet a sportoláshoz fejleszetettek ki. A zsírégetés hatékonyságának egyik, vagy inkább a legfontosabb eszköze, hiszen a zsírégetés akkor a leggyorsabb, ha bizonyos pulzusszámon végzünk edzést bizonyos ideig.

Hogyan támogatja a pulzusmérő karóra a zsírégető edzést?

Az alacsonyabb vagy magasabb pulzusszámon történő edzés során nem az zsír ég, hanem más folyamatok kerülnek előtérbe, melyek nem a fogyást, kalóriaégetést eredményezik, hanem izmot építenek, vagy ha túl enyhe tempóban edzünk, akkor szinte semmi nem történik, csak pazaroljuk az időnket.

A pulzusmérő karóra segítséget nyújt abban, hogy teljes pontossággal tudjuk, milyen céltartományban vagyunk éppen. A zsírégetéshez a kardio gyakorlatok a legmegfelelőbbek, melyek során a pulzus gyors, de nem annyira, hogy levegő után kapkodjunk. A pulzusmérő pontosan megadja az aktuális pulzus mértékét, így nyomon tudjuk követni, és ennek megfelelően gyorsíthatunk, lassíthatunk a tempón.

A kardio edzések 30-40 perc elteltével kezdenek hatni. Ezt az időt szintén bizonyos pulzusszámon kell leedzeni, aztán az ezen felül végzett edzést szintén. A pulzusmérő óra használatával nem lesz egyetlen elvesztegetett perc sem, az edzésünket mindvégig a hatékonyság fogja jellemezni. Ezzel az eszközzel lerövidíthető a fogyásra szánt idő, a cél elérése csupán a kitartásunktól függ majd.

A pulzusmérő karóra hozzáadott értékei

A pulzusmérő órák között számos vízálló típus található, így nem csupán futáshoz, biciklizéshez vagy más kardioedzéshez használható, hanem úszáshoz is kiváló választás.

Ráadásul esőben futva sem lesz az égvilágon semmi baja. A pulzusmérő karóra régebben csupán a pulzus mérésére volt alkalmas, de az újabb darabok már számos kiegészítő funkcióval kerülnek az üzletek polcaira.

A komplex órákat már aktivitásmérőnek nevezik, ezek nem csak a pulzust és a távolságot, sebességet, időt mérik, hanem különböző alkalmazásokkal még a napi, heti, havi lebontású edzéseinket is megtervezhetjük.

A pulzusmérő karóra, mint digitális személyi edző

Az igazán modern és professzionális darabok személyi edzőként is működnek, jelzik, ha túltettünk a célon, vagy éppen még messze járunk tőle, és szükség van plusz edzésre. Az eszközök nagy része LED kijelzővel rendelkezik és van benne GPS is, így a távolság és terep meghatározása sokkal pontosabb, ezáltal az aktivitás kiértékelése, meghatározása szinte hibátlan.

A pulzusmérőkaróra tehát egy nagyon hatékony eszköz a zsírégetésben.

A legjobb ajánlataink

i