A pulzusmérő óra idális futáshoz

A futás a legegyszerűbb megoldás az edzéshez. Aki fogyni szeretne, legtöbbször azt határozza el, hogy eljár futni. Valóban talán a legkiválóbb aerob mozgásforma, melynek számos különböző területen van jótékony hatása, de még ezt is lehet fokozni. A futás nem csupán annyiból áll, hogy lefutunk egy távot, jól kifáradunk. Számos apróság van, amit figyelembe lehet venni ahhoz, hogy az edzés hatékonyabb, egészségesebb, biztonságosabb legyen.

Nem csak a megfelelő futócipőről, a megfelelő bemelegítésről, folyadékpótlásról van szó, hanem arról is, hogy a legintenzívebb zsírégetés csak bizonyos pulzusszámon történik meg. Aki a lehető leggyorsabban és egészséges módszerrel akar lefogyni, annak bizony oda kell figyelnie az edzés közbeni pulzusszámra.

Ezt megteheti némi önvizsgálattal is, de sokkal pontosabb és egyszerűbb, ha erre kifejleszetett eszközt "bízunk meg". Számos pulzusmérő kapható, ezek közül a legnépszerűbbek a karórákhoz hasonlóan kialakított pulzusmérő órák. A komoly, profi futók nagy része használja ezt az eszközt, hiszen a pulzus mérése nem csupán fogyási szempontból érdekes.

Ha valaki a legprofibb módon akar edzeni, egy idő után elengedhetetlen lesz számára az edzéshez kifejlesztett kis eszközök használata, hiszen ezek azonnal olyan információkhoz juttatnak hozzá, melyek ismerete nagyban befolyásolja a következő lépést. Az edzéstervezés és kivitelezés leghatékonyabb elvégzéséhez bizony elengedhetetlen a pulzusmérő óra.

A pulzusmérés fontossága abban rejlik, hogy ezzel nyomon tudja követni az ember az edzése folyamatát. Az információk révén elkerülheti a túledzést és az alulterhelést is. A minőségi edzéshez ismerni kell a pulzusértékeket és tudni kell ezeket személyre szabottan értelmezni. Gyorsítsunk? Laasítsunk? Kell még futnom? Minderre pontos választ ad a pulzusmérő óra.

A pulzusméréssel minőségi edzést lehet végezni, úgy, hogy első lépésben megismerjük a célzónánkat.  A célzóna az a minimális és maximális pulzusérték tartomány, amelyben az edzést végezni szeretnénk. Más a célzónája egy fogyókúrás céllal futó embernek és teljesen más egy olyannak, aki bizonyos távolság vagy időintervallum lefutásán dolgozik.

Vannak olyanok is, akik intervall és iramjátékos edzéseken futnak, ők az edzéseik alatt több céltartományt is "bejárnak". Nekik emiatt is kiemelten fontos a pulzusmérés, hogy jól tudjanak váltani.
i