Pulzuskontroll magas fokon a precíz edzés érdekében

A kardi edzések vagy az intervall edzések fontos tényezője a pulzusmérés. Ennek több módja is van, számtalan módszer és eszköz lát napvilágot, de nem mindegyik adja meg a tökéletes pontosságot, amire ilyen esetekben szükség van.

A pontos, precíz eredmény elérése csak akkor lehetséges, ha az út, melyen haladva azt elérni kívánjuk, szintén precíz lépéseket tartalmaz. A pulzusszámnál minimális eltérés is fontos lehet és egy nem eléggé pontos eszköz nagyon megvezetheti a gyanútlan használót.

A Polar T31 C kódolt mellkasi jeladó egy kivételes eszköz, amely pontosságot, megbízhatóságot jelent, ezzel tökéletes segítséget nyújtva edzéseink során. A mellkasi jeladó a pulzusmérő óráknál pontosabb adatokat mér és rögzít, valamint továbbít, például a futópad vagy a vele kompatibilis telefonunk megfelelő alkalmazásába, mivel EKG pontosságú pulzusmérést produkál.

Azok számára, aki pulzuskontrollal edzenek, ez ilyen eszköz a lehető legnagyobb segítség, mivel az otthoni gépekben, sőt a fitnesztermi gépekben található, beépített pulzusmérő nagyon csalóka, és csak hozzávetőleges eredményt mutat. A legtöbb új gép már rendelkezik mellkasövi csatlakozóval, így használat közben akár usb vagy más csatlakozással, esetleg interneten wi-fin keresztül is tud kommunikálni az eszköz LCD kijelzőjével a mellkasöv.

Ezek a holmik először még csak száraz időben, szárazföldi használatra készültek, ám hamar kiderült, hogy az úszáshoz is szükség van rájuk, ezért számos mellkasöv már vízálló kivitel. A Polar T31C kódolt mellkasi jeladó is vízálló, fröccsöntött műanyagba ágyazott készülék, mely százszázalékos vízállósággal alkalmas úszás közben is elvégezni feladatát.

Az úszás az egyik legjobb kardio edzés, ezért is fontos, hogy ezen sportolási forma közben is mérhető legyen a pulzus. A mellkasi jeladó tekinthető valamelyes Polar óra kiegészítőnek, hiszen legjobban egy hozzá passzoló, vele kompatibilis Polar órával kommunikál.

Ezen típusokkal kompatibilis: s625, S725X, RS100, RS200, RS200sd, RS400, Rs400sd, CS200, CS200c ad, CS300, CS400, F7, FT40, FT60, FT80.  Karácsonyi ajándéknak is kiváló akár kiegészítőként annak, aki a felsorolt eszközök valamelyikével már rendelkezik, de egyben egy csomagban is nagyon hatásos meglepetés, ami aztán évekig tökéletes szolgálatot lát el.

i