A rendszeres sport kevésbé ismert előnyei

Köztudott, hogy a sport roppant egészséges dolog, ezért az egészséges életmód egyik legfontosabb részének számít a rendszeres testmozgás. Minden olyan fizikai aktivitást testmozgásnak nevezhetünk, amely során a testünk kalóriákat éget el. Testmozgás tehát az is, ha valaki rendszeresen hazasétál a munkahelyéről, illetve azok a tevékenységek is ide sorolhatóak, amelyeket tudatosan beépítünk a mindennapjainkba, mint például esténként a futás vagy biciklizés.
A rendszeres fizikai aktivitásnak számos előnye ismeretes, ezért nem csupán azok számára javallott valamilyen testmozgás végzése, akik fogyni szeretnének, hanem azok számára is, akik szeretnék jobbá, kiegyensúlyozottabbá tenni az életüket.

Sokszor vagy ideges, stresszes az életed? Akkor számodra mindenképpen jót tenne egy-egy kiadós testmozgás. Menj el esténként futni, így az egész nap alatt felgyűlt feszültséget egy szempillantás alatt le tudod vezetni.

A mozgás oldja a feszültséget, megnyugtatja, ellazítja a testet és a lelket. Amennyiben dohányzol, vagy éppenséggel asztmás vagy, akkor valószínűleg a tüdőkapacitásod nem túl jó. A tüdőkapacitás növelésére, a légzés hatékonyabbá tételére is remekül alkalmazható a mértékletes testmozgás gyakorlása. Tökéletes választás lehet például az úszás, ami nem csupán a testet, hanem a tüdőt is képes alaposan megedzeni.

A családodban volt már szívet érintő megbetegedés, ezért félsz, hogy Te is hajlamos vagy a szív- és érrendszeri megbetegedésekre? Akkor mindenképpen javallott valamilyen fizikai aktivitást végezned, hiszen a sport képes megerősíteni a szívizmodat is, továbbá a szíved teljesítőképességére is jótékony hatást gyakorol, ha hetente legalább 3 alkalommal végzel valamilyen testmozgást.

Gondoltad volna, hogy a rendszeres sport a mellrák kialakulásának kockázatát is jelentősen csökkenti? Valószínűleg nem, pedig a sport erre is képes! Számos tanulmány igazolta már ezt a megállapítást, ezért, ha nem szeretnél emlőrák áldozatává válni, mindenképpen vedd rá magad a sportolásra!

Szeretnél elvégezni egy méregtelenítő kúrát? Akkor az egészséges ételek, zöldségek és gyümölcsök fogyasztása mellett, szánj időt a testmozgásra is, hiszen sport közben az izzadás fokozódik, így a méreganyagok sokkal gyorsabban és hatékonyabban távolíthatóak el a szervezetedből!

Te sportolsz rendszeresen? Milyen pozitív változásokat tapasztaltál meg a rendszeres testmozgás elkezdése után?
i